Hon räddades från en långsam död. 20 år senare arbetar sköldpaddan för att stoppa nedskräpningen i vår natur.

När Peanut var liten fastnade hon i en bit plast från ett pack med burkar. Plastringen kilade sig fast runt henne och hindrade henne frän att växa normalt. Hennes kropp fick en timglasform.

Peanut hade tur och blev räddad innan det var försent. Hon flyttades till ett zoo där man tog bort plasten runt hennes kropp. Efter en röntgen kunde man se att hennes ena lunga har blivit deformerad, annars var hon frisk. Tyvärr kunde man inte släppa tillbaka henne i det fria eftersom hon var för svag för att överleva själv.

Bildkälla

01

Peanut räddades 1993. Idag, över 20 år senare, jobbar hon för att stoppa nedskräpningen av vår natur. Hon är ansiktet utåt för kampanjen ”No More Trash” och träffar skolbarn för att informera om var nedskräpningen innebär för djurlivet.

Bildkälla

02

Självklart kan Peanut inte tala, men hon behöver heller inga ord för att berätta varför man inte ska slänga skräp i naturen. Barnen förstår.

Bildkälla

03

Peanut bor just nu på Missouri Department of Conservation i Missouri och tas omhand av Amy Wilkinson. Den lilla sköldpaddan har blivit världskändis och tusentals människor har sett bilden på henne. Amy berättar för The Dodo att hon har sett Peanut i flera olika kampanjer mot nedskräpning.

Bildkälla

04

Det som hände Peanut är fruktansvärt och jag är så glad att hon kunde räddas i tid. Förhoppningsvis får hon leva länge till och fortsätta lära människor vad nedskräpningen gör med vår natur. Den dag hon inte finns med oss längre kommer budskapet bakom bilderna på henne leva vidare. Peanut räddar liv!

Kom ihåg: Skräpa ALDRIG ner i naturen.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna