Hon reste 265 mil och räddade 100 hundar från hundköttsfestival.

100 hundar skulle slaktas och ätas på en hundköttsfestival i Yaulin, Kina. Då reste 65-åriga Yang Xiaoyun över 265 mil – och befriade allihopa.

Under hashtaggen #StopYulin2015 har människor engagerat sig för att stoppa den kontroversiella hundköttsfestivalen i Yulin, Kina, som arrangerades i helgen. Det är lagligt att äta hundkött i Kina, men de stackars hundarna som får sätta livet till misshandlas oftast grovt. De blir instängda i små burar och förgiftas eller blir ihjälslagna innan de blir slaktade för att ätas. En kvinna som gjorde mer än att bara protestera på sociala medier var Yang Xiaoyun. 65-åriga Yang agerade omedelbart när hon hörde att 100 hundar var på väg till slakt, rapporterar amerikanska Time.

Yang betalade 9 000 svenska kronor för att befria hundarna och nyheten om hennes initiativ spreds på sociala medier. Här nedanför ser ni en tweet där Yang hyllades.
– Den här kvinnan är min hjälte, skriver den här användaren på twitter och säger att Yang reste 265 mil för att genomföra det.

Foto: Twitter.

IMG_1924

Och det går ju inte att göra annat än att hålla med. Heja Yang och alla andra aktivister som försöker stoppa såna här fruktansvärda traditioner.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna