Hon riskerade fängelse efter att ha räddat en skadad hund. Nu hyllas Judy för sin insats.

En kvinna i Washington fick stor uppmärksamhet förra året efter att ha sett en fastkedjad hund ute i vinterkylan och bestämt sig för att göra någonting åt det. Hunden var i dåligt skick med artros (knä/benproblem) och fastbunden i en släpvagn ute i det kalla och våta vintervädret. Kvinnans namn var Judy Camp. Hon tog hem hunden och gav den namnet ”Tank”.

Men valet från Judy att hjälpa hunden och ta med sig den hem, kom också med en del problem då hon blev anklagad för stöld. Även Judy själv hävdade att hon hade gjort fel som ”stal” hunden, men att hon inte kunde se den bara sitta där ute i kylan med smärtor utan någon som tog hand om den.

Judy kunde åkt på både fängelsestraff och stora böter, men det hela slutade med att Judy föreslog att hon fick köpa hunden av ägarna för 500 dollar (motsvarande cirka 4200 svenska kronor), vilket ägarna gick med på.

A woman who took a chained-up dog from deplorable and freezing conditions near Twisp last December will be on trial…

Posted by The Spokesman-Review on den 27 mars 2014

:::
Efter att Judy fick köpa Tank av de elaka ägarna som inte brydde sig om honom längre, beslutade sig Judy för att hjälpa Tank att finna ett hem då hon inte hade tiden eller krafterna att ta hand om honom på egen hand.

Tank fick åka till en speciell ranch för hundar med funktionshinder i Idaho.

Det här är en mycket fin historia, men som också visar att det inte är helt enkelt att hjälpa hundar som behandlas illa av sina riktiga ägare.

Detta är vad polisen vill att du gör när du ser en hund som behandlas illa: 

  • Dokumentera allting. Skriv ner datum, tid och plats där du sett djuret och hur det har behandlats illa. Ta bilder och spela in videos för att visa vad du har sett.
  • Ta sedan dessa bevisen till din lokala polisstation. För din egen referens kan du ta kontaktuppgifter till den du talat med på stationen. Detta så att du sedan kan följa upp detta inom några dagar.
  • Ring efter några dagar polisstationen och se om de har gått vidare med ditt ärende. Om inte, ligg på dem och se till att det blir gjort. Inga djur ska behöva behandlas som Tank.

Trots att Judy bara gjorde det som var rätt för hunden, råkade hon ut för en del problem. Men i slutändan tycker vi att det Judy gjorde var rätt, inga djur ska behöva behandlas illa.

Judy har nu fått tusentals människor bakom sig som tyckte att hon gjorde rätt, trots att hon anmäldes av ägarna för att ha stulit hunden.

Skönt att det slutade lyckligt för samtliga till slut. Vilken insats av Judy som riskerade fängelse för den här hundens skull. En insats som sedan både gjorde att Tank äntligen fick uppsöka läkare och som sedan gjorde att han fick ett bättre liv.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna