Hon saknar fötter och han saknar tass. Men när de fann varandra var det början på en ny fantastisk vänskap.

En liten flicka med amputerade fötter har hittat en ny vän – en valp som saknar en tass. Vilken söt historia!

När 3-åriga Sapphyre Johnson från Tennessee föddes saknade hon fingrar och fötter. Hon har opererats många gånger har använder nu proteser för att kunna gå. Hon har behandats på Shriners sjukhus i Greenville sedan hon var 3 månader gammal.

Bildkälla

hundprotes

För nio veckor sedan upptäckte hunduppfödaren Karen Riddle att en av hennes nyfödda valpar saknade en tass. Hon fick då rådet att avliva valpen – men det kom aldrig på fråga. Istället började hon fundera på något annat. Vem skulle vilja ha en hund som saknade en tass? Kanske kunde hon hitta någon i samma situation?

Hon kontaktade Shriners sjukhus och frågade om de visste någon som var amputerad och skulle vara intresserad av hunden. Då tipsade de henne om Sapphyre Johnson.

Sapphyre fick se en bild på valpen, som nu fått namnet Dan, och utbrast genast: ”Det där är min valp. Han ser ut precis som jag!”

Bildkälla

hundprotes2

Och så fick det också bli. I måndags träffades Sapphyre och Dan för första gången och de blev bästisar direkt.

– Vi sa åt Sapphyre att visa sitt ben för valpen och hon slet genast av sig protesen för att visa. Precis då höll Dan upp sin tass också, berättade Karen Riddle för ABC News.

Bildkälla

hunddd

Här nedan han du se ett tv-inslag om Sapphyre och Dan.

WNEM TV 5

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: