Hon slänger hunden i soporna för att flytta till pojkvännen – var inte beredd på djurvännens kontring

Jag slutar aldrig förvånas över hur vissa onda människor väljer att behandla sin djur. Vissa behandlar dem som skräp rent utsagt.

Den här kvinnan gjorde bokstavligen det. Hon slängde sin hund i soporna för att kunna flytta och bo med sin pojkvän.

Men historien har ett lyckligt slut – för hunden i alla fall. Inte för kvinnan. Läs hela den otänkbara berättelsen här nedan.

Hunden Fawna har inte haft ett lätt liv. Hon bodde hos en kvinna i Pennsylvania, USA, som ville henne allt annat än väl. Den omänskliga behandlingen gjorde hennes sjuk och mager och till slut var hon bara skinn och ben.

En dag ville kvinnan inte ha Fawna längre. Hon ville flytta till Texas för att bo med sin pojkvän. Då bar hon ut hunden till soporna och slängde henne.

I tre dagar låg Fawna där i soptunnan. Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste ha känts att dumpas på det där sättet – av den enda person hon kände trygghet till.

Efter tre dagar kom en sopgubbe vid namn Nathan Binnie dit för att tömma soporna.

Chockad av synen

Som tur var upptäckte han att det låg en hund där bland skräpet. Han trodde inte sina ögon när han såg den magra kroppen, och plockade genast fram sin lunchlåda så att Fawna fick äta lite.

Sedan körde han henne till Humane Society of Westmoreland County för att hon skulle få hjälp.

Fawna togs emot av Megan Fritz som arbetar som veterinär. Hon blev chockad när hon såg den magra hunden.

A woman threw this dog in the trash so she could follow her boyfriend to Texas. According to the story a trash collector…

تم نشره بواسطة ‏‎Save a Dog‎‏ في 18 أكتوبر، 2016

Kvinnan som dumpat Fawna var lätt att identifiera. Hunden var chipmärkt och polisen kunde snabbt se vem som var ägare. De grep kvinnan misstänkt för djurplågeri, och hennes Texas-resa till pojkvännen fick vänta. Hon fick senare betala 600 dollar i böter – motsvarande cirka 4 800 kronor, samt genomgå en psykiatrisk undersökning.

En sak var säker: Fawna skulle inte tillbaka till sin gamla ägare.

Facebook/Humane Society of Westmoreland County

Megan på Humane Society of Westmoreland County tog genast Fawna till sitt hjärta. Hon såg till att ge hunden både mat och kärlek, något det fanns gott av på djurhemmet.

Det dröjde inte länge innan hon hade dubblat sin vikt.

Facebook/Humane Society of Westmoreland County

Men historien slutar inte där! Megan blev så förtjust i Fawna så att hon bestämde sig för att adoptera henne.

Megan berättar att Fawna snabbt anpassade sig till sitt nya liv och mår riktigt bra. Hon har dessutom fått en storebror, en grand danois som heter Steve.

”Hennes historia är verkligen inspirerande” säger Megan under en tv-intervju.

Hon planerar nu att utbilda Fawna till att bli terapihund.

Här nedan kan du se ett tv-inslag om hunden Fawna, inspelad i hennes nya hem.

Vilken underbart slut på denna historia! Ingen hund förtjänar att behandlas så som Fawna gjorde av sin tidigare ägare! Jag är så glad att hon hittades vid liv!