Hon tänkte slänga barnens lekhus i soporna. Men i stället förvandlade hon det till något bedårande.

När jag har växt ifrån, tröttnat på eller om något har blivit slitet så brukar jag alltid slänga det – då jag sällan tänker på att det skulle kunna användas till något helt annat med stor nytta. Tyvärr måste jag säga, då det är både billigt och bra att återanvända material. Användaren Hen_House_Rocks på sajten Backyardchickens.com är desto bättre på återvinning. När barnen hade växt ifrån sitt lekhus såg hon sin stora chans att tillverka något som kunde uppfylla hennes stora dröm – och resultatet är så gulligt. Ibland är allt som behövs helt enkelt lite fantasi.

Hon beskriver på Backyardchickens.com hur hon sedan några år tillbaka hade drömt om att föda upp små kycklingar på sin bakgård. Dock var hon tvungen att lägga projektet åt sidan eftersom hon inte hade tillräckligt med pengar för materialet som krävdes till hönsburen.

Men en dag kom hon på sin smarta idé: ”Jag hängde upp tvätt på bakgården när jag såg det gamla övergivna lekhuset som mina barn hade ärvt från vänner till familjen, men aldrig använt. Där och då började idéerna ta fart”, skriver hon på sajten.

Bildkälla: Pinterest

hus1

Hon bestämde sig för att ta med sig det lilla huset till uppfarten, där hon rengjorde det med vattenslang och blekmedel. Sedan satte hon hönsnät längs med husets fönster.

På framsidan av huset fäste hon en liten holk som hennes man hade byggt. Vid dörren satte hon upp en söt liten skylt med texten “The Chicken Ranch: Eggceptional Lays” (”Kycklingranchen: Äggceptionell anläggning”).

Bildkälla: Backyard Chickens

hus2

För 3 dollar (cirka 25 kronor) köpte hon sedan ett ventilationsskydd eftersom det kommer behövas när det blir kallare och husets fönster ska täckas med plast.

Bildkälla: Backyard Chickens

hus3

Hon byggde också en större bur runt omkring eftersom hennes kycklingar behövde mer utrymme, samtidigt som de skulle kunna vara utomhus. Det gjorde hon med hjälp av gamla brädor som blev över när hennes man byggde deras altan. Brädorna målade hon vita.

Dessutom la hon över ett plasttak för att skydda mot snö och regn. Botten skyddade hon från fukt med hjälp av silikon.

Bildkälla: Backyard Chickens

hus5

Bildkälla: Backyard Chickens

hus4

Här kan du se den bedårande hönsburen i sin helhet.

Bildkälla: Backyard Chickens

hus6

Gilla gärna om du också tyckte att det här var gulligt.