Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hon tvingades bära runt turister i hela sitt liv. Nu har Sao Noi äntligen fått ro.

Elefanten Sao Noi tvingades i stora delar sitt liv fungera som en rolig attraktion för turister i Thailand. Där fick hon bära runt på mängder av turister dagarna i ända, något som satte spår på såväl hennes psykiska som fysiska hälsa. Men förra månaden kom äntligen hennes räddning.

Efter att i många långa år tvingats konka runt på turister i Thailand räddades Sao Noi förra månaden från sitt helvete och togs med till Boon Lotts Elephant Sancturay (BLES), ett ställe i Thailand som jobbar med att hjälpa och ta hand om utsatta elefanter.

Sao Noi, som är i 60-årsåldern, fick snabbt mängder av nya vänner men det kanske finaste av allt var hur mycket hon älskade att vara ute i det fria i naturen.

Dessvärre hade de tuffa åren satt sina spår på hennes kropp och hennes skelett var helt enkelt för svagt efter att ha tvingats bära runt på alla turister. Sao Noi blev sjuk och till sist kollapsade hon. Vid sin sida hade hon då sin nya bästa vän, Boon Thong.

När Sao Noi till sist somnade in var hon omgiven av kärlek.

”Med sina ögon slutna gav hon ifrån sig ett djupt och långt spinnande ljud. Jag satt med henne och strök henne och sa till henne om och om igen hur otroligt älskad hon var. Jag slöt mina ögon och lyssnade på allting som hon lyssnade på”, skriver organisationen BLES i ett blogginlägg.

När hon gått bort begravdes hon i just den skog hon lärt sig att älska så mycket under sin sista tid på jorden. Hennes grav fylldes med frukt och blommor och munkar kom till platsen för att välsigna hennes kropp.

”Sao Noi är inte längre fångad i det liv som slet ner hennes kropp och bröt ner hennes själ”, skriver BLES. Men hon kommer sannerligen att bli saknad. Vila i ro, Saoi Noi.

Inga djur ska tvingas leva sina liv i fångenskap. Sao Noi fick tack och lov leva sin sista tid i total frihet och hann njuta av livets skönhet innan hon somnade in. Men för att uppmärksamma denna viktiga fråga får du gärna hjälpa till att dela hennes historia vidare för att hedra hennes minne och sprida kunskap vidare. Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.