Hon vädjar till främlingen att INTE klappa hunden, men ignoreras. Minuten senare… Jag är i chock!

Hailey Ashmore är 16-år och från Dallas. Hon har alltid sin servicehund Flynn vid sin sida, eftersom den är helt avgörande för att hon ska klara sig genom dagen. För Hailey lider tyvärr av flera sjukdomar, bland annat Epilepsi, Ehlers-Danlos syndrom, Posturalt Ortostatiskt Takykardiskt Syndrom, Reaktiv hypoglykemi samt svåra allergier och astma. En servicehund kan göra skillnad på liv och död för en person som Hailey.

Här ser Hailey och hennes servicehund Flynn.

hunden1

De har känt varandra ända sedan Flynn var en valp och Hailey har tränat honom otroligt länge för att bli servicehund.

hunden2

Numer umgås de dygnet runt och det har bildats en fantastisk kärlek mellan dem.

hunden3

När Hailey kämpar med så svåra sjukdomar, kan lynn faktiskt göra skillnad mellan liv och död.

hunden4

Flynn kan nämligen känna på sig när Hailey ska få ett epileptiskt anfall, så att Hailey kan kalla på hjälp och sätta sig säkert.

hunden 5

Men en dag när Hailey besökte pappa på jobbet, kunde en av arbetskamraterna inte stå emot Flynn och började klappa honom trots det stora ”STOPP”-märke som pryder hans rygg.

hunden6

”Den enda gången det är ok för någon att närma sig Flynn är när jag är medvetslös eller har ett anfall. Utöver dessa tillfällen så bör ingen försöka klappa eller ta kontakt med honom. Jag önskar att folk kunde förstå vad stoppmärket betyder. Om någon distraherar honom så kan jag bli allvarligt skadad. Om du ser en servicehund, lär gärna dina barn, vänner, familj och alla andra att hunden utför ett väldigt viktigt jobb och inte får bli störd.”

hunden7

När Flynn blev distraherad drabbades Hailey av ett anfall. ”Jag är van vid att han varnar mig 10 minuter innan, så när varningen kom trodde jag att jag hade tid att förbereda mig”, säger Hailey. ”Från ingenstans kom anfallet och världen blev svart. När jag kvicknade till satt Flynn på mina ben och min pappa baddade min panna. Vänstersidan av mitt ansikte brände enormt och jag började gråta”.

hunden8

Smärtan i pannan kom från brännsår från mattan.

hunden9

”Min servicehund är min livlina. Han hjälper till att hålla mig vid liv på samma sätt som en livsuppehållande behandling. När han blir distraherad händer sånt här. Klappa inte servicehundar. Kalla inte på servicehundar. Håna inte servicehundar. Prata inte med servicehundar. Gör överhuvudtaget ingenting med en servicehund. Tack!”, skriver hon på Instagram.

hunden10

Det viktigaste nu är att vi lär oss någonting av mannens misstag. Stör aldrig en servicehund i arbete, det kan göra skillna på liv och död.

Dela gärna det här för att påminna andra om att aldrig störa en servicehund.

Bilder från Instagram.

hunden11