Hoppryttaren Peder Fredricson vinnare av Jerringpriset – vann folkets röster

I år hyllas ridsport lite extra. Under gårdagens idrottsgala delades det ärofyllda Jerringpriset ut till ingen mindre än hoppryttaren Peder Fredricson. Med 273 760 röster slog han ut Sarah Sjöström och Henrik Stenson, men själv trodde han inte att han skulle vinna. 
– Jag var rätt säker på att Stenson och Sarah skulle vara bland de två sista. Samtidigt vet jag hur hästfolk är. De är vana att jobba hårt för att få det de vill. Även fast jag absolut inte trodde det var jag kanske inte helt överraskad.

Jerringpriset är Radiosportens prestigefyllda pris som delas ut till årets bästa svenska idrottsprestation. Bland tidigare vinnare finns bland annat sportstjärnor som Zlatan Ibrahimovic, Charlotte Kalla, Susanna Kallur och Sarah Sjöström, men i år var det ridsportens hjälte som låg i fokus. 

Av 290 263 röster fick hoppryttaren Peder Fredricson 273 760, och slog därmed ut de två andra förhandstippade favoriterna Sarah Sjöström och Henrik Stenson. 
– Jag var rätt säker på att Stenson och Sarah skulle vara bland de två sista. Samtidigt vet jag hur hästfolk är. De är vana att jobba hårt för att få det de vill. Även fast jag absolut inte trodde det var jag kanske inte helt överraskad, säger Peder Fredricson till Aftonbladet

Bildbyrån

Fredricson bjöd på ett känslosamt tacktal inför spetsade öron i Globen. När Aftonbladet frågade om varför han tror att han fick priset svarade han:
– Om jag ska vara ärlig: det visar hur stort intresset i Sverige är. Jag hoppas att det ger hästsporten en än större del i media och visar att det är en fantastisk idrott.

Peder Fredricson vann tidigare OS-silver i Rio tillsammans med sin häst All in, där de gjorde vad som bedöms som en felfri insats. 

Bildbyrån

Dela gärna om du tycker att Peder Fredricson förtjönar att hyllas som årets bästa svenska idrottsprestation.