Hugo Boss slutar sälja päls, nu hyllas företaget av djurvänner i hela världen.

Allt fler vänder sig emot användandet av päls, vilket även visar sig hos stora designers och klädmärken. Nu meddelar Hugo Boss att man inte kommer att använda sig av päls i sina kommande kolelktioner.

Nu hyllas företaget av djurrättsorganisationer, bland annat djurrättsnätverket Fur Free Alliance. Deras ordförande Joh Vinding säger på hemsidan:
”Hugo Boss har blivit en ledare inom modevärlden genom att ta ställnign mot grymhet mot djur och genom att de slutar använda päls i sina kollektioner. Fur Free Alliance hoppas att andra lyxmärken kommer följa Hugo Boss exempel, speciellt eftersom det är så många alternativ som inte är grymma mot djur och är moderiktiga, och inte ens går att skilja från riktig päls”.

Även svenska Djurens Rätt hyllar initiativet, som tycks ha stort stöd bland svenskarna. Organisationen lade under måndagen ut ett inlägg på Facebook där man berättade om Hugo Boss beslut. Inlägget har i skrivande stund delats över 10 000 gånger.
– Det här är en stor seger för både djuren och konsumenterna. Att Hugo Boss går ut och tar ställning i den här frågan visar att de inser att päls inte är ett etiskt material att använda sig av idag, och att de lyssnar på vad konsumenterna vill ha. Vi hoppas att fler modeföretag nu följer I Hugos Boss fotspår och säger nej till dödandet av djur för deras päls, säger Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt, i inlägget.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

SEGER! Hugo Boss slutar sälja päls!Beslutet tillkännagavs i Hugo Boss hållbarhetsrapport för 2014 och har föregåtts av…

Posted by Djurens Rätt on den 6 juli 2015

Svenska är H&M har som tidigare tagit avstånd mot användandet av päls, liksom bland andra Tommy Hilfiger och Calvin Klein.

Foto: Fiona McGowan/Imgur

Om du vill ha fler såna här artiklar i ditt flöde, klicka bara på gillaknappen här under