Hund nära att drunkna under isen – då gjorde vittnet Christoffer en hjälteinsats

Christoffer Majgren var ute och promenerade när han såg en hund springa ut på isen. När hunden faller i och åker längs med älven börjar vittnen skrika, och Christoffer ingriper utan att tänka. 

– Jag hann inte tänka, jag bara gjorde det, säger Christoffer till Newsner. 

Just som Christoffer Majgren skulle sätta in i hörlurarna i öronen så hörde han någon skrika. Christoffer befann sig ute på Gubbholmen i Karlstad, ett populärt område bland de som vill promenera och rasta hundar bland annat. 

Hunden åkte med älven

Personen som skrek var ägaren till en hund som sprungit ut på isen och åkt ner i det kalla vattnet i Klarälven. 

– Hunden fick syn på några änder eller vad det var och rusade ut på isen, men på några ställen var det inte fruset och där åkte han ner, berättar Christoffer för Newsner. 

– Sedan så åkte hunden med älven några meter tills han kom till den delen som är helt frusen, och där hade han kunnat åka ner under. 

Foto: Christoffer Majgren

Christoffer berättar att han inte hann tänka så mycket, utan bara sprang ut på isen för att rädda den främmande hunden. 

– Folk som var på land och såg allt ropade till mig att ‘Nej, gå inte ut”, att jag skulle låta bli, så jag och ägaren var de enda som var påväg ut. Bara att jag hann dit före då. 

När Christoffer kommer fram till hunden tar han ett grepp i nacken på den för dra upp honom ur vattnet. Försöker lyckas utan att isen under Christoffer spricker. 

Foto: Christoffer Majgren

När Newsner frågar om han inte var orolig för att han själv skulle gå igenom svarar han: 

– Jo, lite när jag kom längre ut närmare hunden, för då kände jag att isen blev tunnare. Där blev det lite mer obehagligt. 

Tackades av ägaren

Dock övervägde han aldrig att inte gå ut på isen för att rädda hunden. 

– Jag hade inte velat se hunden åka under isen, säger han. 

Efteråt tackades Christoffer av hundens ägare, som blev så tacksam att Christoffer fick en kram.

– Trots att det var corona, men ja. Han blev så glad. 

För Newsner berättar Christoffer att han ska få återse hunden idag, någon vecka efter händelsen. 

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);