Hund skyddade sin medvetslösa matte från brand

Hundar är verkligen kloka djur – det är hunden Che ett bevis på. Hon räddade sin mattes liv i helgen och riskerade samtidigt sitt eget.

Lilla fina vännen!

Tidigt i söndags morse vaknade några grannar i ett hus i Philadeplia av att hunden Che skällde konstigt. Hon skällde annorlunda än vanligt och dessutom tidigt på morgonen, vilket hon aldrig gjorde annars.

En av grannarna, Anthony Daly, tittade ut genom fönstret och såg att hela första våningen stod i brand.

När brankåren kom till platsen hittade de Andrea Bulat medvetslös – med hunden Che över sig. Che hade lagt sig på sin mattes bröst för att skydda henne från branden.

– Hunden låg över hennes bröstkorg hela tiden, vilket förhindrade henne att brännas helt, berättar en granne för 6abc Action News

Red Paw Emergency Relief Team

Trots hundens skyddande kropp fick Andrea brännskador på 50 procent av kroppen och läget är kritiskt. Även Che var illa däran när räddningstjänsten kom till platsen. Brandmännen fick återuppliva henne med hjälp av syre och hon vårdas just nu hos Red Paw Relief Team.

De är positiva och tror att hon kommer återhämta sig väl.

Red Paw Emergency Relief Team

Che hyllas nu som hjälte. Hon räddade sin matte från att blir helt bränd och varnade de andra grannarna om branden. 

– Många gånger har jag hört historier om djur som hjälper sina ägare. Jag har aldrig upplevt det tidigare, men nu har jag gjort det. Jag såg det med egna ögon, det var en vacker syn, säger grannen Thomas Leszcewics.

Jag vågar inte ens tänka på vad som skulle ha hänt om inte Che hade varit där! Nu hjälps vi åt att hylla denna hjälte – dela artikeln med dina vänner så att fler kan läsa om Ches underbara insats.

Djurbibeln står på djurens sida.