Hundarna är livrädda när de räddas. Men när de inser att de ska bo tillsammans förändras allt.

Hundarna Lois och Clark hade levt ensamma under några lastbilar i sex månader. Människor i närheten hade lagt ut mat åt dem, men ingen hade kunna komma tillräckligt nära för att fånga dem. Hundarna var livrädda för människor och höll sig helst för sig själva. Tills en dag då Hope for Paws bestämde sig för att rädda dem.

De började med att försöka fånga Clark. De omringade honom långsamt och försökte locka honom med mat. Men han var livrädd.

Bildkälla: Youtube

01

Till slut fick de in honom i ett hörn och kunde lägga ett koppel runt hans hals.

Bildkälla: Youtube

02

Clark var så rädd så att han skakade. Men han gjorde inget motstånd när han blev klappad. Efter att ha lugnat honom en stund lämnade de honom för att försöka fånga Lois.

Bildkälla: Youtube

03

Det skulle visa sig bli lite svårare. Lois sprang ifrån dem gång på gång och försökte hitta en väg ut. Men Hope for Paws hade stängt grindarna in till gården så hundarna var fast. När Lois insåg att det inte fanns någon väg ut gav hon upp och la sig ner på marken.

Bildkälla: Youtube

04

Även hon visade sig vara väldigt lugn och hon protesterade inte när hon blev klappad.

Bildkälla: Youtube

05

Försiktigt ledde de henne bort till Clark och satt med dem båda i en halvtimme innan de var dags att åka vidare. Hundarna lastades in i varsin bil under resan.

Bildkälla: Youtube

06

Efter en 45 minuter lång resa var de äntligen framme vid djursjukhuset. Clark och Lois var lättade över att se varandra igen. Lois viftade till och med på svansen!

Bildkälla: Youtube

07

Nu letar Hope for Paws efter ett hem till båda hundarna där de kan leva tillsammans. Deras band till varandra är så starkt så att de inte inte har hjärta att sära på dem.

Bildkälla: Youtube

08

Lycka till Lois och Clark! Hoppas att ni hittar ett tryggt hem tillsammans.

Här nedan kan du se hela räddningen på film.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.