Hundarna färgades rosa och lämnades att dö i skogen – titta nu när de räddas av djurvännerna

Här är skogsfyndet som chockar djurvänner världen över. 

En grupp volontärer räddade två skräckslagna samojedhundar – som skjutits med luftpistol och lämnats att dö ute i skogen. 

Hundarna hade färgats rosa av den förre ägaren. 

© Youtube

Hundarna hade utnyttjats för att dra in pengar från turister – som kunnat ta foton tillsammans med de rosafärgande hundarna vid en turistort i Ryssland, skriver The Sun

Men när de växt och blivit stora verkar ägaren ha tröttnat – och lämnat dem åt sitt öde i skogen fem mil därifrån i närheten av Gelendzhik. Utan varesig mat eller vatten. En av personerna som hittade hundarna i skogen har berättat att hade skador – från luftpistolskott för att ”få dem att fly”. 

Hundarna hade massor av fästingar och loppor när de hittades – och togs genast till Moskva för behandlingar hos veterinärer. Men enligt The Sun blev en av hundarna kvar i skogen. Den ska ha varit så traumatiserad att den vägrade följa med bort från skogen. 

Om hundarna sprutmålats eller färgats med kemikalier är oklart. Men enligt uppgift ska processen ha varit ”lätt och billig”. 

Nu ska den förre ägaren ha nya hundar – och en är målad som ett lejon, skriver The Sun. 

Det är oklart vem som sköt mot hundarna och lämnade dem i skogen. Men deras förre ägare ska, enligt The Sun, ha skrivit på nätet att:

”Djur är till för att ätas och tjäna som material för rockar, skor och handskar. Varje dag konsumerar vi djur när vi sitter till bords. Det är samma sak vad gäller piller som är testade på djur”. 

© Youtube

Enligt samma tidning ska förre ägaren ha försökt sälja de tre hundarna som hittades i skogen, innan de dumpades. Företaget, som han driver tillsammans med sin fru, ska nu ha nya hundar – en rosafärgad, en blåfärgad och en färgad som ett lejon. Enligt uppgift tjänar företaget uppemot 3 000 kronor varje dag i turistintäkter för de färgade hundarna. 

Djurrättsorganisationen i Ryssland har flera gånger påpekat hur fel detta är – och sprider just nu budskapet: 

”Invånare och turister – vänligen stöd inte detta företag och klaga när du ser dem.”

De två hundarna som valde att följa med volontärerna till Moskva har nu fått ett bättre liv med en ny matte. Se hur de har det i dag i klippet här nedanför.  

Jag kan inte föreställa mig vad de här hundarna varit med om! Att människor gör detta mot djur är fullständigt oförlåtligt och jag kan inte förstå hur detta får fortgå!

Dela för att visa att det här inte är okej och att vi måste stå upp mot de onda krafterna i världen. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.