Hundarna klarar övningen galant – då startar golden retrievern och alla viker sig av skratt

Hundar är utan tvekan mitt favoritdjur. Jag är uppväxt med hundar och har haft turen att få ha allt från terriers till labradorer i familjen. Alla djur har varit unika på sitt sätt. Vi har bland annat haft en blandrashund som älskade att bära omkring på skor, vilket gjorde att man hela tiden fick springa runt och leta efter sina dojor när man skulle ut och gå. Man kan väl lugnt konstatera att hundarna utan tvekan varit olika skickliga på att lyda sin husse och matte, och just därför tyckte jag att det här klippet är så roligt.

Det kommer från ett finskt tv-program där hundare och ägare tävlar i vilka av våra fyrbenta krabater som egentligen är bäst på att lyda. Övningen i klippet nedan går ut på att hundarna ska motstå frestelser som godis, leksaker och till och med en falukorv för att i stället springa rakt igenom en bana till sin husse eller matte.

För de flesta av hundarna går övningen som smort, men en golden retriever är lite smartare (?) än alla andra och inser vilka lockelser som faktiskt finns längs banan.

Jag skrattade så tårarna rann när jag såg det här klippet och fick en intensiv längtan efter att skaffa hund igen!

Dela gärna med dig till dina vänner så att fler får se vilka härliga djur hundar faktiskt är!