Hundarna parades ihop på djurhemmet – nu vägrar de lämna varandras sida

De ettåriga valparna Blinker och Chilli Pepper kom båda in till samma djurhem där de väntade på att få ett nytt kärleksfullt hem att leva sina liv i.

Men på djurhemmet skulle de hitta varandra – och aldrig lämna varandras sida.

Nu sprids deras nyfunna vänskap över hela världen.

Det var på djurhemmet i DeKalb i Georgia, USA, som Chilli Pepper först hade kommit in till. Utelämnad och ensam väntade han på att få adopteras till ett nytt hem, men dagarna gick och han befann sig ensam utan någon kompis i närheten.

Alla hundar som kom in till djurhemmet hade mest troligt varit med om många, inte alltid positiva, saker. Därför försökte volontärerna para ihop hundarna två och två så gått det gick. Allt för att de inte skulle vara ensamma och förhoppningsvis hitta en kompis som skulle göra tillvaron gladare.

För Chilli Pepper skulle den dagen komma när en hund vid namn Blinker kom dit. Men det var inte vilken vänskap som helst som skulle formas.

Chilli Pepper och Blinker visade sig vara ett perfekt par. All tid på djurhemmet spenderade de tillsammans och på sängen låg de tätt ihop som vilka familjemedlemmar som helst.

– Jag vill tro att det måste vara skönt att ha en vän att umgås med under tiden de är på djurhemmet. Det kan hjälpa stressade hundar som kommer hit, berättar Kaitlyn Garrett som jobbar vid LifeLine Animal Project i området till The Dodo.

Väntar på att adopteras

De två hundarna lämnar inte varandras sida utan sitter i princip ihop. Men trots att de två ser ut att vara en enhet så har de olika personligheter.

Blinker älskar att kramas och så fort han träffar en människa hoppar han upp i famnen. Chilli Pepper har mer energi och älskar att jaga tennisbollar ute på gräsmattan.

Men en sak har de två hundarna gemensamt. Bortsett från att de älskar att vara varandra nära leker de väldigt gärna tillsammans, slickar varandras öron och är precis så kärleksfulla som hundar kan vara.

– Det är hjärtevärmande att se två hundar med helt olika bakgrunder hitta trygghet hos varandra. Djurhemmet kan vara stressigt för en hund, så det är fantastiskt att se att de hittat en vän i varandra, berättar Garret för The Dodo.

Blinker och Chilli Pepper väntar fortfarande på att hitta ett kärleksfullt hem att få adopteras till. Blinker har en infektion i ögat och behöver opereras, vilket djurhemmet kommer betala för. Och om Garrett får välja vet hon redan nu hur hundduon ska adopteras. Tillsammans.

– Det hade varit fantastiskt om de fått ett hem tillsammans. De kommer må bra även fast de skulle separeras och vi vill inte hålla tillbaka den ena från att hitta ett perfekt hem bara för att familjen inte är i den positionen att de kan ta in två hundar. Vi vill hitta det perfekta paret, oavsett om det blir tillsammans eller inte, säger Garrett till The Dodo.

Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem att spendera sitt liv i. Dela vidare artikeln om du håller med.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.