Hundarna rymde varje natt så de satte upp en kamera. Men ingen var beredd på det som filmen visade.

Det hände oförklarliga saker på Battersea Dogs & Cats Home i South East England. Varje natt rymde flera av hundarna och ingen i personalen förstod hur det gick till. Men med nya övervakningskameror hoppades de kunna lösa mysteriet.

Battersea Dogs & Cats Home tar hand om övergivna eller borttappade hundar och katter som behöver ett hem. Till skillnad från många andra djurhem så har de ingen tidsbegränsning, de avlivar alltså inga djur även om de inte hittar någon ägare. Under 2014 tog de in över 8 000 djur till sina tre center.

Bildkälla

Our-mission-and-values-Battersea-dogs-cats-home-charity

En dag upptäckte de att något märkligt pågick på en av avdelningarna där hundarna bodde. Flera av dem lyckades rymma, och dörrarna till deras boxar var öppna när personalen kom på morgonen. Hundarna hade tagit sig in till rummet där de maten förvarades och kissat på golvet i korridoren. De hade haft en riktigt fest med andra ord.

Bildkälla

hundrymt

De misstänkte att någon hade glömt att låsa dörrarna, och uppmanade personalen att komma ihåg att stänga ordentligt innan de gick hem.

Men det dröjde inte länge innan samma sak hände igen. Och igen.

Bildkälla

hund

Nu förstod personalen att det inte var någon som hade glömt låsa, hundarna måste ha kommit ut på något annat sätt. Tillslut såg de ingen annan utväg än att installera övervakningskameror i lokalen. De väntade med spänning på att få se resultatet.

Bildkälla

kameror

De första nätterna hände ingenting, men några dagar efter att de satt upp kamerorna fick de äntligen veta hur hundarna kunde rymma.

En av hundarna, Red, gick fram till sin dörr och ställde sig på bakbenen. Sedan kunde han utan problem öppna låset med munnen och vandra ut i korridoren.

Bildkälla

hundrymer

Han gick raka vägen till rummet där maten fanns och åt i lugn och ro. De andra hundarna skällde och ville också ut.

Bildkälla

hundater

När Red hade ätit färdigt gick han tillbaka till de andra och började öppna deras dörrar, en efter en. Han valde vilka han skulle släppa ut, det hade inte varit samma hundar varje natt. Men hans bästa kompisar hade alltid varit utsläppta.

Bildkälla

hundhjalper

På morgonen när personalen kom tillbaka och tittade på filmen fick de äntligen svar på hur hundarna kunde rymma. De fick installera extra lås på dörrarna, och Red kunde inte rymma mer.

Lite tråkigt för Red, som förmodligen hade haft väldigt roligt när han rymde. Men det dröjde inte länge innan han kunde springa fritt på natten igen. Två veckor senare blev han adopterad av en familj och fick ett nytt kärleksfullt hem.

Det tycker jag var ett fint slut på historien. Vilken smart hund Red är! Nu får vi hoppas att han får det bra i sitt nya hem.

Bildkälla

hundhem

Här nedan kan du se ett tv-inslag om händelsen med övervakningsfilmen från natten.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna