Hunden vågar inte ens se på människor längre – men en djurvän förändrar allt

Något av det värsta jag vet är när djurägare bara slänger ut sina djur och inte bryr sig om vad som händer med dem.

Jag vet inte varför den här ägaren slängde ut sin hund och lät den klara sig själv, men det är något jag rent ut sagt tycker är för jäkligt.

Har man skaffat sig ett djur så ska man ta ansvar för det.

Men som tur är löste det sig till slut för den lilla hunden Amy. Jag blir så glad över att det finns människor som tar sin tid och hjälper till så att alla djur ska få må bra och få den kärlek som de förtjänar.

De förtjänar verkligen att uppmärksammas mer så dela gärna den här historien. 

Djurvännerna från organisationen Hope for Paws hade fått ett telefonsamtal om att det fanns en hund i ett bostadsområde.

De åkte dit och lyckades till slut få syn på den lilla hunden – som var livrädd.

Bildkälla: Youtube

Hunden var så rädd att den gömt sig längst inne i ett hörn under ett förråd. 

Bildkälla: Youtube

Djurvännerna försökte sakta men säkert att locka ut den lilla hunden. De märkte direkt att något stod fel till och att hunden var svårt skadad.

Till slut lyckades de. Men den lilla hunden var livrädd och försökte bita sina räddare. Hon förstod ju inte att de bara ville henne väl.

Bildkälla: Youtube

Som tur är var räddarna vana vid djur som har råkat riktigt illa ut. Så sakta men försiktigt lyckas de lugna ner henne genom att försiktigt stryka sina fingrar på hennes huvud.

Bildkälla: Youtube

Till slut får de ta upp henne så att de kan ta med henne till sjukhuset. Då bestämmer sig en av räddarna att döpa henne till Amy. 

Bildkälla: Youtube

På sjukhuset visar det sig att Amy har brutit ena benet. Hur hon gjort detta är oklart men det är tydligt att hon har haft det väldigt svårt. 

Sakta men säkert lyckas hennes räddare att få henne att lita på människor igen. 

Bildkälla: Youtube

Efter att ha rehabiliterats i flera veckor har Amy nu äntligen fått nya vänner som tar hand om henne och ger henne den kärlek som hon förtjänar. 

Nu väntar Amy på att bli adopterad av en familj som kan ge henne all den uppmärksamhet som hennes tidigare ägaren inte ville ge henne.

SE VIDEON NÄR AMY RÄDDAS HÄR. Dela den med dina vänner så att de här djurvännerna uppmärksammas. Det förtjänar de verkligen!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.