Hunden Apollo räddade Maya, 18, från våldtäktsmannen

18-åriga Maya Fairweather var ute med sin pojkväns hund Apollo i måndags när det som inte får hända hände. En främmande man försökte våldta henne.

Men Apollo blev hennes räddning.

– Jag trodde aldrig att han skulle bita någon. Han har aldrig bitit någon förut, säger hon till New York Post.

Maya hade hörlurar på sig och lyssnade på musik under promenaden i Brooklyn, New York. Plötsligt smög någon upp bakom henne och slet ut hörlurarna. Maya trodde först att det var hennes pojkvän Carlos som skojade, men när hon vände sig om stod en främmande man där.

Han slet tag i hennes jacka och tryckte ner henne mot marken. 

– Jag föll ned på mina händer. Jag bara stängde mina ögon, för de brukar säga att om du ser deras ansikte så dödar de dig. Jag frös. Jag var så rädd, säger hon till New York Post.

Mannen försökte sedan dra av henne byxorna. 

Apollo var lös i parken och Maya hade hans koppel i fickan. Så mannen som försökte våldta henne hade förmodligen ingen aning om att hon hade en hund med sig. Men det skulle han snart bli varse.

När Apollo upptäckte att hans matte blev överfallen kom han genast till undsättning. Han hade aldrig visat några aggressiva tendenser innan – men nu kastade han sig över mannen och bet honom i benet. Apollo vägrade släppa, trots att mannen sparkade mot honom.

Våldtäktsförsöket avbröts och mannen flydde från platsen. Maya är otroligt tacksam för hundens insats, och hoppas nu att mannen fick ont i benet efter bettet.

Även Mayas pojkvän Carlos, som äger hunden, är tacksam. Han har innan haft svårt att övertyga sin mamma om att det var rätt att skaffa hund. Men nu har hon ändrat sig.

– Jag ville aldrig ha den där hunden, men nu får jag ge honom lite cred. Han är en hjälte, han skyddade henne, säger mamman Sonia Valcarel till New York Post.

Vilken tur att Apollo ingrep! Dela gärna den här artiklen om du också tycker att hundar är kloka.

Djurbibeln står på djurens sida.