Hunden är blind, men leds av sin bästa vän. Mitt hjärta brister när jag hör att de blivit övergivna.

Hunden Glenn är blind. Men han har ändå inga problem att se – tack vare sin bästa vän Buzz som agerar ledarhund. Nu har deras livshistoria spridit sig över hela nätet och allas hjärtan smälter över deras ovillkorliga vänskap.

Glenn och Buzz blev upphittade övergivna och ensamma i den engelska staden Hartlepool. Nu har de tagits hand av Stray Aid, ett räddningscenter för hundar inte långt ifrån där de blev upphittade. Stray Aid misstänker att hundarna blivit övergivna på grund av deras ålder. Räddningscentret uppskattar deras ålder till mellan 9 och 10 år.

Men trots att de har blivit lämnade ensamma av människor så är de inte ensamma. För Glenn och Buzz har varandra. De är omöjliga att skiljas åt och även om det bara handlar om ett par minuter så blir de oroliga så fort det händer. Gleen är blind och kan inte se. Men Buzz fungerar som hans ledarhund och ögon. Nu söker centret ett hem åt hundarna där de kan fortsätta leva tillsammans.
– Glenn får sitt självförtroende från Buzz och om de separeras ens i några minuter börjar de skälla och blir oroliga, så de kommer behöva ett kärleksfullt hem tillsammans, säger Sue Bielby från Stray Aid till BBC.

Hon berättar att alla har blivit förälskade i dem under deras vistelse på räddningscentret.
– Glenn var kanske inte den vackraste hunden i området, men han har en personlighet som väger upp för det så det räcker och blir över, säger hon.

Kolla bara på bilderna nedanför. Vem blir inte förälskad i de här fantastiska hundvännerna!

Foto: Stray Aid.

doggen

Foto: Stray Aid.

doggen2

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna