Hunden är fast och vågar sig inte ut i djupa snön – då får den syn på en fyrbent vän

När snön faller är det oftast hundarna som är allra gladast. Att få springa runt i det kalla landskapet och hoppa upp och ner i snön kan vara den stora höjdpunkten på dagen.

Men ibland kan snön ställa till det, precis som det gjorde för den här söta pitbullen.

Tur var väl det att han då inte var ensam.

Att få busa i snön är något av det bästa min hund vet. Varje gång jag tar med henne ut i kylan blir hon alldeles till sig av lycka – och tvekar aldrig på att hoppa i stora snöhögar eller rulla runt.  Ett stort snöfall är oftast roligt, men för den här pitbullen skulle det vara tvärtom.

Det var när ägaren Brian var ute med sin schäfer Kanawha som han fick syn på hunden vid sidan om en soptunna.

Det snöade kraftigt ute, och den lilla pitbullen stod som stelfrusen med stora mängder snö omkring sig. Sakta försökte den sätta ner sina tassar i den djupa snön, men varje gång tvekade den då tassarna försvann ner i den vita massan.

Brian ropade på pitbullen, men den vågade sig inte ut. Då skulle Kanawha komme till sin fyrbente väns räddning.

Utan att tveka hoppade Kanawha ut i den djupa snön fram mot pitbullen.

När han efter några meter kom fram hade han skapat en väg genom snön – och pitbullen kunde sedan följa efter schäfern ut till vägen och säkerhet.

Vi vet inte vad som hände sen, eller om pitbullen hade en ägare i närheten eller inte. Men oavsett kan vi konstatera att schäfern Kanawha stod för ett riktigt hjältedåd den där snöiga dagen och räddade sin hundkompis från den otäcka snön.

I videon här nedan kan du se Kanawhas fina ingripande för att hjälpa pitbullen.

Hundar är så otroligt smarta och vill alltid allas bästa. Tveka inte på att dela artikeln med dina vänner som bara måste se Kanawhas fina ingripande för att hjälpa pitbullen i nöd.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.