Hunden är helt förkrossad – då skriver matte den här lappen till grannen

Det brukar sägas att hundar och katter inte kommer särskilt bra överens.

Men jag undrar om det inte är raka motsatsen som gäller – i alla fall efter att ha läst den här kärlekshistorien om en hund som inte kunde släppa taget om grannkatten.

Reddit beskriver användaren Garret_N hur hennes hund varje dag brukade sitta flera timmar vid fönstret och titta kärleksfullt mot grannens katt.

Bildkälla: Shutterstock

På andra sidan gatan brukade katten sitta och titta tillbaka lika intresserat – och de båda sötnosarna utvecklade ett starkt band trots att de bara fick se varandra från avstånd.

Bildkälla: Shutterstock

Men en dag gjorde hunden en sorglig upptäckt. Kattens människor hade, ovetande om de små livens dagliga aktivitet, blockerat sitt fönster med stora krukväxter – så att hunden och katten inte längre kunde sitta och tråna efter varandra genom fönsterrutorna.

Bildkälla: Shutterstock

Hunden blev helt förkrossad och förstod inte varför katten var borta. Men snart klarade inte matte av att se sin hund vara så nedstämd – och bestämde sig därför för att skriva en lapp och sätta upp på grannens fönster. Där stod det:

”Kära Granne,

Det här kommer låta löjligt, men jag tänkte att du ville veta att min hund (som bor mittemot med mig) är djupt förälskad i din katt… och har varit det i säkert 6 månader!

Tre gånger om dagen sätter han sina tassar mot fönstret för att titta ut på honom/henne som sitter på er fönsterbräda.

Men nu när ni har krukväxter i vägen så är hans hjärta brustet… men han fortsätter titta efter er katt hela tiden.

Kanske skulle era växter kunna stå i ett annat fönster?

Hälsningar från er granne + hennes bedårande hund”

Bildkälla: Imgur

Draget gjorde succé. Kort därefter var växterna borta – och kattens ägare hade dessutom satt upp en egen lapp med texten: ”För äkta kärlek”.

Bildkälla: Imgur

Slutet gott, allting gott – och nu kan hunden och katten återigen sitta i timmar och titta på varandra. Dela gärna vidare den gulliga kärlekshistorien till alla dina vänner som ett bevis på hur underbara djur är!