Hunden är täckt i tjära – fantastiska förvandlingen som chockar alla

Att se en hund fara illa är någonting som skär extra mycket i mitt hjärta. Jag förstår rent ut sagt inte hur människor kan vara så vidriga att de utsätter en oskyldig stackars hund för någonting ont.

När två unga killar var ute och promenerade i Lanús, i närheten av Buenos Aires, Argentina fick de plötsligt syn på någonting svart som krälade sig fram ur ett dike.

När de kom närmre såg de vad det var, en hund. Någon hade hällt tjära över hela hunden som måste lidit något fruktansvärt.

Facebook/MyriamOrtellado

Pojkarna visste att de var tvungna att göra någonting och som tur var kom det precis förbi en polis. Tillsammans hjälptes de åt och tog med hunden till en veterinär, och sedan vidare till hundstallet Zoonosis Lanús.

Volontärerna på hundstallet ställde hunden i ett badkar och började skölja av honom, men ingenting hände. Tjäran satt som berget och ingenting verkade hjälpa skriver cnnespanol.cnn.com.

Hur skulle de få bort den giftiga tjäran från den stackars hundens kropp.

De provade alla möjliga medel, och var precis på väg att ge upp när de hittade ett alternativ på internet.

Facebook/MyrianOrtellado

Tipset var att använda olja och sedan med hjälp av en spatel ta bort tjäran.

Fem liter olja behövdes för att hunden, som fick namnet Petróleo skulle bli ren.

Det tog många, många timmar för att få bort den, efter tre timmar hade de endast fått bort cirka 30 procent. Alla hjälptes åt, även killarna som hittat hunden. Efter fem timmar kunde de äntligen se hundens päls.

Facebook/MyrianOrtellado

Petróleo hade även fått i sig en del tjära, men han verkar under omständigheterna må bra och jag hoppas verkligen att han inte får några komplikationer i framtiden.

Petróleo hade en himla tur att killarna såg honom och tog sig tid för att se till att han fick hjälp, och titta vad fin han blev!

Nu letar Petróleo efter ett nytt och kärleksfullt hem.

Dagligen läser jag om djur som far illa och blir misshandlade av människor, detta måste få en slut.

Ser du att någon inte tar hand om sitt husdjur, säg till någon så att det inte händer igen.

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook för att uppmärksamma problemen med djur som vanvårdas.