Hunden Bella och husses hjärtevärmande resa lämnar inte ett öga torrt

Bandet mellan en hund och människa kan vara minst lika starka som ett mellan ett barn och dess förälder, ja kanske till och med starkare ibland. 

För Robert skulle det bandet med sin kära hund Bella vara just så starkt. Men en dag fick han ett hemskt besked – när han fick reda på att Bella var svårt sjuk. 

Då bestämde han sig för att ge henne all den kärlek han hade i sig – och ta med henne på en resa hon aldrig skulle glömma.

Labradoren Bella och hennes husse Robert hade varit omöjliga att separera ända sedan hon var en liten valp. Tillsammans hade de varit igenom allt och stått vid varandras sida.

Men en dag skulle Robert märka någonting märkligt på en av Bellas tassar. Han tog med henne till veterinären – där han skulle få ett hjärtskärande besked.

Bildkälla: Facebook/Robert Kugler

Bella hade fått bencancer, men han gav dem lite hopp. Antingen kunde de söva ner henne direkt, eller så kunde de amputera bort benet där cancern hade tagit sitt grepp. Robert var i chock, men bestämde sig utan att tveka för att Bellas ben skulle amputeras.  Men efter operationen skulle nästa negativa besked komma. Cancern hade spridit sig till hennes lungor och veterinärerna berättade att Bella bara hade 3-6 månader kvar att leva.

Robert var i chock, hans bästa vän under så många år skulle inom en snar framtid tas ifrån honom. Han insåg att han ville göra det bästa av den tiden de hade kvar tillsammans. Så snabbt planerade han ihop en resa. En resa som skulle göra Bellas sista månader i livet till de bästa i hennes liv.

Bildkälla: Facebook/Robert Kugler

Tillsammans begav de sig ut på en bilresa genom hela USA, allt för att de två skulle kunna umgås så mycket som möjligt. De sov på sina vänners soffor eller hos främlingar som snällt bjöd in dem över natten.

Robert började dokumentera deras resa, över berg, via stränder och långa motorvägar, via Facebook. Snabbt spred sig ordet om de fina parets kärleksfulla resa tillsammans. 

Bildkälla: Facebook/Robert Kugler

Vi vet att Bella klarade sig mycket längre än sina 6 månader. Sanningen är att de båda var ute på vägen i över 14 månader.

Men en dag skulle alltid ta stop. När cancern tog sitt grepp om Bella som lugnt kunde somna in.

Bildkälla: Facebook/Robert Kugler

Robert, ja han är fortfarande ute på vägarna och samlar ihop pengar för att hjälpa andra djur. Och för bara några månader sedan började han sätta ihop en bok om sin och Bellas oförglömliga resa. 

Trots att Bella avled var säkerligen hennes sista månader i livet fantastiska. Hon och Robert fick några vackra stunder tillsammans – och kärleken mellan de båda verkade otroligt stark. En kärlek som är minst lika stor som den mellan ett barn och en förälder. 

Bildkälla: Facebook/Robert Kugler

Du kan själv se mer av Bella och Roberts långa resa tillsammans i spelaren här nedan.

Det här fick tårarna att rinna nedför mina kinder. Inte av ledsamhet, men utan över den otroliga kärleken Robert och Bella verkade ha mot varandra – och det är bara så himla vackert. Tveka inte på att dela artikeln med dina vänner så de också får chansen att läsa denna fantastiskt fina historia och hedra Bellas minne.