Hunden Bessie flydde i panik från nyårsfyrverkerierna – nu är hon äntligen hittad oskadd

För många djur, och deras ägare, är nyårsafton en ren mardröm. De höga ljuden och blixtrande färgerna från nyårsfyrverkerier i alla dess former leder till att djuren blir vettskrämda, mår dåligt och far illa – och en hund som det blev för mycket för var tiken Bessie.

På nyårsafton skrämdes Bessie till den grad att hon i ren rädsla rymde från hemmet i Borås – och fyra nätter senare var hunden fortfarande spårlöst försvunnen.

Men nu har Bessie äntligen hittats oskadd.

Det var vid 21-tiden på nyårsafton som en ivägskjuten raket fick hunden Bessie att fly i ren panik.

Husse och matte letade febrilt men när hunden fortfarande inte hade återvänt morgonen därpå så bestämde sig matte Sylvia Csobod för att publicera en efterlysning på Facebook.

”Snälla hjälp oss att hitta vår Bessie!!!!! En hund av rasen Ungersk vizsla i Boråsområdet! Blev vettskrämd av en raket vid 21-tiden igår kväll nyårsafton”, skrev hon då på Facebook.

Bildkälla: Facebook

Men efter fyra sömnlösa nätter fick matte Sylvia Csobod och husse Markus Wikander ett välkommet telefonsamtal på onsdagsförmiddagen.

En hundägare som var ute och rastade sin egen hund fick syn på blodspår i snön och följde spåren fram till ett skjul – där en skärrad Bessie låg och gömde sig.

Via Borås Tidning informerades husse och matte, som snabbt kunde komma till platsen ungefär två kilometer bort från där hunden försvann och hämta upp henne.

– Känslan är helt obeskrivlig, säger Markus Wikander till Borås Tidning

På Facebook skriver matte Sylvia Csobod att Bessie efter omständigheterna mår bra.

”Bessie blödde lite från tassarna pga utslitna trampdynor. Självklart frysen och lite magrare men mår allmänt bra! Efter lite mat ligger hon nu och vilar med sin favoritleksak”, skriver hon på Facebook.

Hjälp gärna till att dela denna historia vidare så fler människor förstår varför man INTE ska skjuta raketer på nyårsafton.