Hunden blir bästa vän med brevbäraren – när ägaren avlider tar hon ett avgörande beslut

Bandet mellan en hund och dess ägare är ett speciellt band som är svårt att bara byta ut. Det gör det ännu mer hjärtskärande när ägaren då avlider och lämnar den älskade hunden ensam.

När en hunds ägare avlider kan det i vissa lägen vara svårt att veta var hunden ska ta vara vägen. Av olika anledningar kan ägarens familj eller närstående ha förhinder att ta hans om hunden – oavsett hur mycket de älskar deras fyrbente vän.

Men i vissa fall, likt fallet med pitbullen Leo, visar det sig att slumpen kan föra goda ting med sig för livets fortsatta resa.

Katie jobbade som brevbärare i Kalifornien, USA. Varje dag körde hon sin vanliga runda – och vid ett tillfälle skulle hon alltid få ett leende på läpparna.

Pitbullen Leo hade fått upp ögonen för Katie och varje gång hon kom förbi hans hem hoppade han upp i baksätet till Leos ägare Tinas stora glädje. Han gillade att vara nära Katie – och det visade han varje gång hon åkte upp på uppfarten för att lämna av paket och post.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Men en dag när Katie åkte sin postrunda skulle hon åka rakt in till en tragedi.

Tina hade avlidit och Leo stod ensam kvar med hennes son Cannon. Familjen konstaterade att de inte hade möjligheten att ha kvar Leo, framför allt med tanke på att han var en pitbull full med energi och behov av motion under sorgearbetet efter Tinas död.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Katie ville inte annat än att Leo, hunden som gett henne sådan glädje på jobbet varje gång hon åkt förbi hans hus, skulle få fortsätta leva glatt.

Hon bestämde sig därför för att ta in Leo till sin egen familj som redan bestod av fem hundar.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Tinas närstående höll kontakten med Katie och snabbt såg de hur Leo kom överens perfekt med sina nya fyrbenta vänner.

Dessutom såg han verkligen ut att gilla Katie som matte.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Familjen, tillsammans med Katie bestämde sig för att hon skulle adoptera Leo till att bli en officiell del av hennes familj. Tidigare i juli konstaterade Katie att Leo mådde alla tiders i sin nya familj – och bilderna talar sitt tydliga språk.

Trots att Leo blev en del av Katies familj under de sorgliga omständigheterna kan jag inte annat än vara så glad att han fick den möjligheten. Det är så hjärtevärmande att se Katies fina initiativ att hjälpa Leo att få fortsätta leva ett glädjefyllt liv trots att hans förra ägare gick bort – och hur glad han verkar vara hos sin nya familj.

Vilket vackert avslut på en så sorglig historia. Dela gärna vidare artikeln så fler får läsa om Katie och Leos fina vänskap.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.