Hunden blir övergiven på lekplatsen – då hittar främlingarna den här lappen

En dag såg några förbipasserande att en hund satt ensam vid en lekplats i amerikanska Snellville, Georgia.

Det stod snabbt klart att hunden hade blivit övergiven, men för ovanlighetens skull hade den förre ägaren skrivit en lapp med en förklaring samtidigt som en låda med leksaker låg och väntade bredvid hunden.

Det visade sig att hundens matte hade blivit hemlös – och att hon hade en enda önskan för sin älskade hund.

I lappen, som var skriven i rött bläck och satt uppklistrad på ett staket, stod det så här:

”Mitt namn är Cletus!

Min ägare tog beslutet att hon inte kunde behålla mig längre eftersom hon inte har någonstans att bo.

Jag är en väldigt snäll hund. Jag är 11 år gammal, men jag leker fortfarande som en valp.

Jag tuggar inte på någonting förutom mat. Jag är hemlös. Jag är fantastisk med barn.

Jag leker apport, fångar frisbees och älskar att kramas.

Kan du snälla hitta ett hem åt mig? Jag vill inte hamna på ett djurhem.

/Cletus”

Bildkälla: Facebook

Den förre ägaren hade tvingats lämna ifrån sig sin käraste vän Cletus för hans eget bästa – så att han skulle kunna hitta en ny, kärleksfull familj och få ett varmt och mysigt hem, istället för att behöva bo på gatan med matte.

Det hjärtskärande meddelandet nådde snabbt djurhemmet Gwinnett Animal Shelter. De tog hand om 11-årige Cletus och bestämde sig för att försöka uppfylla mattes önskan – men de trodde tyvärr att det skulle bli svårt.

”De flesta vill inte adoptera äldre hundar. Det är väldigt ovanligt”, säger Jan Grissom på djurhemmet till 11alive.com.

Bildkälla: Facebook

Men som tur var behövde inte djurhemmet oroa sig särskilt länge.

Efter att ha lagt ut en inlägg på Facebook, där de beskrev situationen för den glada och lekfulla 11-åringen Cletus, började plötsligt positiva kommentarer att strömma in.

Redan samma dag erbjöd sig en kvinna att adoptera Cletus till ett hem där han dessutom skulle få sällskap av en svart labrador – och en dag senare skrev djurhemmet på sin Facebook-sida att Cletus hade blivit adopterad och mådde bra!

Bildkälla: Facebook

I dag har Cletus dessutom en egen Facebook-sida som är startad av två anledningar: dels för att den förra ägaren, som förlorade allt hon hade i livet och var tvungen att lämna ifrån sig Cletus, ska kunna få uppdateringar om sin älskade vän – dels för att fler hundar ska kunna bli adopterade istället för att behöva bo på djurhem. Så här skriver de:

”Vi har två anledningar till varför vi startar den här sidan. 1. Den viktigaste anledningen är att hans matte ska få se honom så mycket hon vill och följa hans liv i bilder och videoklipp som vi laddar upp. Förhoppningsvis kan hon en dag vara tillbaka på fötter och om hon vill återförenas med Cletus är vi mer än glada att lämna tillbaka honom. För det andra har den här storyn gått viralt på internet och radio. Vi hjälper Cletus, med hans tillåtelse så klart, att få hans andra kompisar att komma ut från djurhem och till kärleksfulla hem.”

Här kan du se ett videoklipp där Cletus leker i väntan på att bli adopterad:

Den förra ägaren ville bara Cletus bästa – och jag hoppas att hon får chansen att se i dag att han lever och mår bra. Dela gärna vidare historien till dina djurälskande vänner!