Hunden Blue räddar 3-åring från att frysa ihjäl i skogen

Det här är den otroliga historien om 3-åriga Victoria. Hon försvann från sitt hem i Cordes Lakes i Arizona, USA, en kall februarikväll. Hon trodde att hennes hund Blue, som funnits i familjen sedan Victorias födsel, hade försvunnit och gav sig ut för att leta efter honom.

När föräldrarna upptäckte vad som hänt var det redan försent. Den lilla flickan hade gått vilse i skogen bakom huset och kom aldrig hem.

Hela staden engagerade sig i den Victorias försvinnande och räddningsarbetet med skallgång och helikopter höll på i 15 timmar. Efter mycket letande fick helikoptern syn på något nere på marken – det var Victoria som låg i ett dike.

Brevid henne låg hunden Blue.

Flicka

Han hade legat vid hennes sida hela natten när temperaturen sjunkit till minusgrader. När man hittade Victoria hade hon köldskador, men annars klarade hon sig oskadd. Enligt räddningsarbetarna hade Victorias skador varit mycket värre om det inte vore för hunden Blue som värmt henne under hela natten.

Blue

Victorias familj var överlycklig att få henne tillbaka. Hennes pappa, Ernest Bensch, berättar för CNN om glädjen att hitta Victoria och glädjen över Blues insats.

– Jag är väldigt tacksam över att jag får hålla henne och prata med henne igen. Hon ler, pratar och är glad. Hon älskar den där hunden, säger han.

raddad

Vilken hjälte Blue är. Hans ovillkorliga kärlek för Victoria räddade henne. Detta är verkligen ett bevis på att hunden är människans bästa vän.

Blue2

Här kan du se hela videon om Victoria och Blue:

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.