Hunden dör plötsligt – nu vill förtvivlad matte varna andra för vanliga djurleksaken

Att hundar är lekfulla djur som aldrig säger nej till bus vet nog de flesta. Kastar du en boll åt en hund kan du vara säker på att den springer efter den i ilfart, och ger du den en leksak är det garanti på att hunden börjar tugga och utforska.

Just därför ska man som hundägare vara försiktig med vad man ger hunden, för den har fullt förtroende för att det den får är okej.

Nu vill en hundägare vid namn Indria Tuckler varna andra för vad de ger sina hundar, efter en tragisk händelse som ingen såg komma.

Marknadsfördes som säker

Indria Tuckler älskar sina Golden Retrievers mer än livet själv, därför var hon alltid noga med de leksaker hon valde till dem.

Indria hittade en så kallad rep-leksak, som är ett av de vanligaste bland hundar, då de älskar att tugga på dem. Just denna marknadsfördes som ”omöjlig” för en hund att slita sönder, vilket talade för säkerhet och lång hållbarhet.

Hunden dog två dar senare

Så var dock inte fallet. Det var i sista sekund som Indria upptäckte att hennes älskade Golden retriever Sam hade delar av repleksaken i munnen, delar som var tillräckligt små för att sväljas.

Indria lyckades få Sam att spotta ut det han hade i munnen, men vid det läget visste hon inte om, eller hur mycket han hade svalt innan.

Två dagar senare avled Sam, av inre blödningar från det han fått i sig av leksaken. Indria ville då varna andra hundägare omgående, och vände sig till Facebook.

”De såg extremt säkra ut, och omöjliga att förstöra, men trots det så hittade jag dem i flera delar samma dag”, skrev Indria på sin Facebook.

Indria skrev också var man kan köpa dem, och hur de såg ut, för att undvika att någon mer råkar ut för dem.

Den här typen av leksaker för hundar är extremt vanliga. Var snäll och dela för att varna andra. Ingen ska behöva förlora sin hund såhär.