Hunden drar hysteriskt i husses arm – sekunden senare inser han varför och kastar sig ut ur huset

Det var natten den 26 juni i amerikanska delstaten Arizona som två pojkar i tonåren lekte med fyrverkerier på en tom parkeringsplats. Det som börjat som oskyldig lek eskalerade fort när det plötsligt började brinna. Bredvid tomten som stod i lågor bodde den 58-årige pensionerade polischefen Chase och hans tioårige hund Halo.

Samtidigt som elden spred sig till hans hus låg Chase lugnt och sov i säng.

Då drog plötsligt någon i hans hand. Det var Halo som gjorde allt för att väcka sin sovande husse.
– Jag vaknade av att Halo drog i min arm i ett försök att få mig ur sängen, det var tydligt att hon ville uppmärksamma mig om att något farligt hände, säger Chase till KGUN-TV.

Medan elden omringade huset och närmade sig den sovande Chase, vägrade hunden Halo att låta sin husse dö – utan hon fortsatte att dra i hans arm.  

När några poliser som befann sig i området såg de höga flammorna sprang de till platsen för att hjälpa till och kontaktade även brandkåren.

Med polisernas hjälp lyckades både Chase och hunden Halo ta sig säkert ut ur det brinnande huset. Brandkåren anlände till platsen 25 minuter senare men det var för sent för att rädda det övertända huset.

Dela den här artikeln med alla dina vänner som ett bevis på att ordspråket om att hunden är människans bästa vän verkligen är så himla sant!

Bildkälla visningsbild: Liftable, Facebook

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.