Hunden faller genom isen – då hoppar husse ner i kalla vattnet utan att blinka

Att kunna gå genom eld och vatten för någon betyder att man verkligen älskar personen, men inte många kommer till ett tillfälle då de faktiskt behöver göra det. 

En man i Kanada har visat vad uttrycket verkligen handlar om. När hans älskade hund föll handlöst genom isen ner i iskallt vatten fick han riskera sitt eget liv för att rädda sin hund, vilket han gjorde utan att blinka. 

När en man i Alberta, Kanada, såg isen spricka under hans hunds fötter tog det inte många sekunder innan han självmant kastade sig i hålet för att rädda sin vän. 

Ett kamerateam fångade händelsen på film, och efter att den las ut på internet har den delats över 44 000 gånger tillsammans med hyllningar till mannen som utförde hjälteinsatsen. 

Filmen visar att räddningen sker ganska dramatiskt, och att hussen agerar blixtsnabbt.
– Så fort jag såg isen spricka så kastade jag mig rakt ner. Jag tror att många hade gjort detsamma för sin hund, säger hundägaren till ABC News

Hade det inte varit för det husses snabba agerande och målmedvetenhet om att rädda sin vän så hade det kunnat sluta illa för hunden. Dela gärna för att hylla äkta djurvänner som tycker att djur är ovärderliga.