Hunden får syn på liten kanin för första gången – när den tittar närmare brister husse ut i skratt

Vi vet alla hur söta och trevliga hundar kan vara mot människor – och det är inte för inte som våra lurviga, fyrbenta vänner kallas ”Människans bästa vän”.

Jag har i alla fall aldrig stött på en elak labrador någon gång. Den här hundvalpen heter Meg och verkar vara en riktigt lekfull vän.

En dag när hon var ute på gräsmattan och lekte såg hennes husse plötsligt hur hon rörde sig lite lustigt. Han tittade närmare – och tog genast upp sin kamera.

Där – precis intill hundvalpen – fanns en liten, liten bebiskanin som levde ute i det vilda. Den lilla kaninen verkar ha blivit kvarlämnad av mamman som troligen sprungit iväg när hon fick syn på rovfåglar i skyn. Man kan anta att mamman sprang in i skogen och gömde sig, och antog att den lilla kaninbebisen skulle följa efter.

Men det gjorde den alltså inte.

I stället klev hundvalpen Meg in i handlingen – och till kaninbebisens försvar.

Det visade sig att Meg och husse höll fåglarna borta från kaninbebisen medan fåglarna flugit iväg.

Titta nu på hundvalpen Megs fina räddningsarbete i videon, och upptäckt hur hon får sig en ny vän ute i det vilda. Det är så vackert – och samtidigt kan jag verkligen förstå om husse bröt ut i skratt när han fick se detta! Deras samspel i klippet ser verkligen lite komiskt ut. 🙂

DELA gärna vidare och sprid lite ljus och värme till familj och vänner! Detta värmde i alla fall mitt hjärta. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.