Hunden får syrebrist på flygplanet – Då räddar flygpersonalen hennes liv

För de flesta av oss är våra husdjur som en riktig familjemedlem. Vi ser dem inte bara som djur utan som små krabater med en helt egen personlighet – och det är så vi behandlar dem också.

Ofta tar vi med oss våra husdjur vart vi än ska och vissa av dem är mer lätthanterliga än andra… Du har säkert överraskats av att en liten chihuahua plötsligt kikat fram ur en handväska eller ryggsäck på stan.

I takt med att djuren blivit alltmer som våra bebisar har det också blivit tillåtet att ta dem med sig till fler och fler butiker och caféer – och på flyget. De små liven är alltmer välkomna att följa med sin matte och husse vart de än ska. Men det finns fortfarande tillfällen då djuren far illa.

Fransk bulldog på cafe
Foto: Shutterstock

Hund dog i bagagehyllan

En passagerare på ett av United Airlines flyg förlorade nyligen sin franska bulldog när en i flygpersonalen insisterade på att den måste stängas in i förvaringsutrymmet ovanför ägarens huvud.

Att flyga kan vara riskfyllt för alla typer av hundar men det är särskilt farligt för trubbnosiga raser som till exempel bulldog, boxer, chihuahua och shih tzu. Flera av våra vanligaste hundraser hör alltså till de trubbnosiga och då gäller det att vara extra uppmärksam när man tar med dem på flyget.

Anledningen är att de här hundarna har svårt att reglera sin kroppstemperatur och andning även i vanliga fall. Temperatur- och tryckskillnaderna i ett flygplan gör det inte lättare för dem och det kan alltså bli riktigt illa.

”Det här var en tragisk händelse som aldrig borde ha inträffat och hundar ska aldrig placeras i de förvaringsutrymmena”, kommenterade United Airlines händelsen till Fox News.

”Vi tar på oss det fulla ansvaret för den här tragedin och vill uttrycka våra djupaste kondoleanser till familjen. Vi undersöker noggrant det som hände för att förhindra att det inträffar igen.”

After Steven and Michelle Burt’s 3-year-old French bulldog Darcy wasn’t receiving enough oxygen on a flight from Florida…

Posted by Fox News on Saturday, 7 July 2018

 

En kvinnlig passagerare som satt i närheten har berättat om upplevelsen på planet för People.

”I slutet av flygturen hittade kvinnan sin hund – död. Hon satt på golvet i mittgången och grät och alla runt omkring var som förstummade”

Så när Steven och Michelle Burt nyligen skulle resa med deras franska bulldog, Darcy, var de förberedda och de märkte genast när hon började bli slö.

Den här gången var även flygpersonalen beredd. De hämtade vatten, is och använde till och med syrgasmasken avsedd för människor på den 3-åriga hunden för att få upp hennes syrenivåer.

JetBlue flight crew credited with saving life of French bulldog:A local couple is crediting a JetBlue flight crew with…

Posted by Aviation with style on Saturday, 7 July 2018

 

”Den passade faktiskt väldigt bra på hennes eftersom hon har ett runt ansikte och man kunde inte missa förändringen i hennes ögon. Jag vet att det inte är ett barn eller en människa men hon är en familjemedlem. Jag är väldigt tacksam, säger Michelle enligt ABC News.”

Michelle och Steven hade Darcy med sig i kabinen så de kunde snabbt se när något var fel. Men tack och lov hjälptes alla åt att tillsammans hålla lilla Darcy pigg och kry.

Om du ska flyga med din hund bör du förbereda dig så att du kan hålla ögonen öppna för varningssignaler och är förberedd på att hjälpa.