Hunden Fidel tar hela Belgien med storm, bara genom att ligga i ett fönster.

Det finns många anledningar till varför det är så härligt att resa. Insupa ny kultur, testa ny spännande mat, uppleva vacker natur och annorlunda miljöer. Men i Belgiska Flandern är det inte en historisk kyrka eller en berömd nationalpark som får turisterna att flockas. I stället kommer de hit för att se en riktigt härlig liten varelse. Stadens mest berömda dragplåster…. En hund. På ett vackert litet bed-and-breakfast beläget just vid en av stadens kanaler bor den gula, fina labradoren Fidel. Under många år har han lugnt spanat ut på omgivningarna genom fönstret och skänkt glädje åt förbipasserande bara genom att finnas till.    

Fidel är precis som vilken annan hund som helst. Han gillar att studera sin omgivning och alla rörelser som sker i hans närhet.

Foto: Go Big or Go Home

fidel-600x400

Men Fidel tar sitt spanande till en helt ny nivå och därför har en blivit något av en kändis!

Foto: Flickr, David van Der Mark

dog-32-600x550

Den här vackra labradoren bor i Côté Canal, ett lyxigt bed-and-breakfast i Bruges, den största staden i västra Flandern, Belgien. Varje dag kan förbipasserare se Fidel ligga på exakt samma ställe.

Foto: Fish & Feathers

20130802_1056-610x913-600x898

På dagarna vilar Fidel på en kudde och tittar ut över kanalens omgivningar. Det ser ganska mysigt ut eller hur?!

Foto: Flickr, Adam Rifkin

sBYBEnC-600x781

Han gillar att kika ner på båtarna som glider fram i kanalen och hälsar på alla turister som inte kan låta bli att le när de ser Fidel.

Foto: Flickr, David van der Mark

fidel--600x564

Faktum är att Fidel har blivit så populär att han är lite av ett landmärke för Bruges. Kändishunden har till och med varit med i dramathrillern In Bruges från 2008 och en reklamfilm för Godiva choklad.

Foto: Flickr, Steve Jurvetson

bruges-600x534

Den mysiga hunden har fans världen över som delat bilder på honom på sociala medier.

Foto: Imgur

RASFA-600x899

Några av fansen har fångat honom i hans naturliga miljö när han tar en skön tupplur på eftermiddagarna.

Foto: Flickr, David van der Mark

fidell-600x584

Fidel vet kanske inte om att han är ett så populärt utflyktsmål, men han är utan tvekan en av de raraste hundarna jag sett!

Foto: Imgur

lwdMbOG-600x389

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna