Hunden försvann in i skogen varje dag. Men när husse ser vem han träffar får han en chock. Vilken fin vänskap.

Äkta vänskap vet inga gränser, det har man ju hört förr. Men de här oväntade kompisarna överträffar det mesta jag sett. Många har kanske sett Disneyfilmen Mickey& Molle, där en räv och en jakthund blir bästa vänner. Nu är det tydligen inte bara en fiktiv historia längre. Det här radarparet är på riktigt och de har bevisat att vänskap och kärlek inte har några gränser.      

Hunden Tinni och den vilda räven Snusen har blivit bästa vänner.

Hunden bor i Norge tillsammans med sin ägare, fotografen Torgeir Berge, och det är han som har förevigat vänskapen på bild.

Att Tinni är hund och Snusen är en räv verkar de själva knappt vara medvetna om. De två leker och busar som om de hade varit vänner hela livet.

Att ha fått se Tinni och Snusens vänskap med egna ögon har gjort hundägaren Berge till en stark kritiker av pälsindustrin, där rävar stängs in i små burar och dödas bara för deras päls.

”Rävar är precis som hundar i deras beteende och personlighet. Jag får tårar i ögonen är jag tänker på de miljontals versioner av Snusen som hålls instängda i burar i hela sitt liv.” skriver Torgeir Berge på sin Facebooksida.

”Jag är helt säker på att varken Snusen eller Tinni hade trivts så bra i en liten bur på en pälsfarm. Jag ryser vid tanken.” skriver Torgeir Berge på sin Facebooksida.

ravmedhund

Men Snusen är vild och fri. Och som tur är för både räven och för hundvännen Tinni så har de båda gott om utrymme att springa runt och upptäcka tillsammans i de norska skogarna.

Radarparet verkar så upptagna av att leka och umgås att de knappt reagerar över Torgeir Berges närvaro.

Det här är verkligen äkta vänskap. Gilla om du håller med!

Bildkälla: Facebook/Torgeir Berge

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna