Hunden Frida har räddat 12 liv efter jordbävningen i Mexiko – hennes historia har stulit mitt hjärta

Dödstalet efter jordbävningen i Mexiko i tisdags har hittills stigit till 273, och väldigt många är skadade uppger Reuters. Samtidigt menar presidenten att han tror det finns levande människor kvar under rasmassorna.
Hunden Frida är en vacker labrador som varje dag riskerar sitt liv att hitta och rädda människor efter katastrofer och olyckor.

Nu har hon jobbat i Mexiko efter den hemska jordbävningen. Hittills har Frida hjälpt räddningstjänsten att hitta 14 personer i Oxaca efter jordbävningen som registrerades för 7,1 på Richter-skalan. Hon har räddat 12 personer från direkt livshotande situationer i Mexiko.

Hunden Frida är sex år och är en del av hundsektionen i den mexikanska marinen.

Foto: Twitter.

Under sitt korta liv har hon lyckats rädda 53 personer, skriver Metro. 53 personer!

Utrustad med sele och speciella skor kämpar Frida bland allt bråte för att hitta och rädda livet på människor. I efterdyningarna av skalvet i Mexiko har hon hittills hittat 40 döda kroppar och 12 överlevande, enligt Noticias Caracol.


Foto: Twitter.

Fridas historia har nu spritts som en löpeld i världen – efter hennes stora hjältemod och arbete efter katastrofen. Hon har berört tusentals hjärtan både i Mexiko och utomlands.


Foto: Twitter.

För att kunna utföra sitt jobb använder Frida alltså en mycket speciell utrustning. Hon har glasögon som skyddar ögonen från rök, damm eller andra farliga ämnen. Hon har också på sig speciella strumpor som ska skydda benen. Selen används för att hon ska kunna hissas upp och ner, om det skulle behövas.

Frida har utbildats sedan hon var två år gammal och har också arbetat i Honduras, Ecuador och Haiti för att rädda människor.

 

Jag blir så imponerad av Fridas arbete. Hon är verkligen en hjältinna och förtjänar alla guldmedaljer hon fått!

DELA