Djurvännen räddar hunden Bagel med vänner från misären.

Visst är djur helt fantastiska! De visar så mycket kärlek till oss människor – men framförallt visar de också kärlek till sina vänner.

Den här berättelsen griper verkligen tag i mitt hjärta. Den börjar på ett sätt som får det att göra ont i magen – men som tur är kommer sol efter regn!

Dela gärna den här berättelsen till dina vänner så att fler djur som inte mår bra får ett nytt hem!

Efter år av att ha levt ett tufft liv i en trädgård bestämde sig den 13-årige hunden Bagel för att rymma och be om hjälp.

Som tur var hittades Bagel på en trottoar av djurvännen Debbie Davidson. Bagel saknade päls på flera ställen och huden hade hårdnat. 

Debbie trodde att hunden levde på gatan på grund av hur han såg ut. Men då ropade en äldre kvinna i närheten på Bagel och kallade tillbaka honom till ett hus. Och Debbie insåg att Bagel var på väg för att hitta hjälp till sig och sina vänner.

Bildkälla: Facebook

 Som tur var för Bagel följde Debbie med till huset. Där fick hon se vilka svåra förhållanden Bagel levde under.
– Det var jättesmutsigt och äckligt. Det låg bajs överallt. Vatten- och matskålarna var smutsiga. Det var hemskt, berättar Debbie För The Dodo.

Bildkälla: Facebook

Debbie såg även att det fanns en annan hund på platsen. Hon visade också tecken på att må riktigt dåligt. Hundarnas naglar hade blivit så långa att de hade svårt att gå. 

Mitt i all misär fanns det även en stackars femårig katt som hade det så svårt att han drog bakbenen efter sig.

Som tur är var det just Debbie Davidson som hade anlänt. Hon insisterade nämligen i att få ta med sig djuren så att de skulle få hjälp och ett nytt hem. Och hon lyckades med sin övertalning.

Bildkälla: Facebook

Efter att ha lagt ut en vädjan på Facebook fick hon snabbt svar från en organisation som hjälper djur.

När de kom fram till djursjukhuset visade det sig att de tre djuren var i värre skick än vad Debbie först hade trott. Bland annat hade Bagel drabbats av svåra infektioner. Framförallt i öronen. Infektionen var så svår att Bagel nu är döv.

Bildkälla: Facebook

Men sedan dagen då de räddades har de fått ordentligt med hjälp. Pälsarna har börjat växa ut igen och de mår bättre än någonsin. Nu hoppas organisationen att någon snart ska vilja adoptera de tre kompisarna så att de äntligen får det hem som de förtjänar!

Dela gärna den här fina historien – kanske är det du eller din vän som räddar ett djur i nöd nästa gång!