Hunden har suttit i bur och aldrig blivit klappad. Men när han håller om henne förändras allt.

I många delar av världen går man fortfarande till djuraffären för att köpa en hund. Men det många inte vet är att de här valparna kommer från uppfödare som bara fokuserar på att tjäna pengar, istället för djurens välmående.

Enligt Humane Society, är det svårt att reglera eller ens förbjuda det här djurplågeriet eftersom det inte alltid är lätt att avgöra från utsidan om en uppfödare sköter sig. Det enda sättet att verkligen göra sig av med den här typen av uppfödare är att alla som skaffar hund ser till att köpa den från någon som är känd för att ha en trygg och kärleksfull miljö.

h2

Många hundar spenderar hela livet hos stora uppfödare som bara vill tjäna pengar och producera så mycket valpar som möjligt. Alla år av missbruk gör att dessa hundar har svårt att lita på människor, även efter att de blir räddade.

h4

Hunden Harleigh är en av dessa hundar. Hon hade spenderat många år i en bur och fått flera kullar med valpar. När hon tillslut blev räddad var hon i chock. Hon var inte van vid mänsklig kontakt, men efter bara en timme med en volontär började hon känna förtroende för människor.

h1

De kommer ta tid för Harleigh att helt återfå sin tillit till människor, men med tanke på vad som hände redan under första timmen, tänk vad som kan hända efter en dag eller en vecka i ett kärleksfullt hem. Jag hoppas verkligen att Harleigh repar sig.

h3

Det finns oseriösa uppfödare i Sverige också! Om du ska köpa en ny hund, se alltid till att kolla upp uppfödaren noga innan.

Publicerad av Newsner Djur, gilla oss gärna: