Hunden Henry räddades från gatan med en 20 kilo stor tumör i magen.

Den 8-årige golden retrievern hittades helt övergiven och ensam på en strand i Newport Beach i Kalifornien. Hans mage var enorm – på grund av en 20 kilo stor tumör. Det rapporterar CBS Los Angeles. När tillsynsmyndigheten för djur blev tillkallad till platsen visste de att goda råda var dyra för att rädda hundens liv.

De tog honom genast till en veterinär.

Hunden fick namnet Henry. Trots att han var övergiven av sina ägare samtidigt som han led av den stora tumören så var han positiv och glad mot alla djurvänner han mötte.

– Under hela tiden gav han oss pussar och viftade på svansen, säger Valerie Schomburg, en av djurvännerna som tog hand om honom.

Bildkälla

 

Fem dagar efter de sett Henry på stranden, övergiven, ensam och med en 20 kilos tumör i magen hade operationerna genomförts – och lyckats. Henry var månag kilo lättare och en väldigt mycket lyckligare hund.

Veterinärerna utförde allting gratis eftersom de vägrade lämna honom i det skick han hittades i. Nu får Henry bo kvar på ett djurhem tills vidare där de ska ha uppsikt över honom för att se hur han återhämtar sig från operationen. Och sökandet efter en ny, kärleksfull familj åt denna 8-åriga sötnos kan inledas.

Bildkälla

Bilderna på Henry när han är sjuk kanske är jobbiga att se, men bilderna när han opererats och åter får kärlek i sitt liv är hur härliga som helst. Mitt hjärta smälter!

I videon här nedan kan du se hur Henry ser ut efter operationen.

Jag är så glad att det slutade väl. Alla djur förtjänar att behandlas med kärlek och respekt!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.