Hunden hittades blodig och svårt misshandlad. Men mannens Facebookinlägg räddade hennes liv.

Hon levde knappt när hon hittades blodig och misshandlad i ett villaområde. Men tack vare ett Facebookinlägg och hundratals personers rådiga insats så lever Barry i dag.

När Barry hittades i ett villaområde i Hongkong i lördags var hon nästan död. Tungan var uppsvullen, hon kämpade för att andas med raspiga andetag och blödde på flera ställen.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 16.25.18

En personer som bodde i närheten hittade Barry och la upp ett foto av henne blodig på Facebook. En mängd personer agerade direkt, tog sig till platsen och skyndade att föra Barry till ett djursjukhus.

Samtidigt som Barry låg på sjukhuset och kämpade för sitt liv så startade några andra en Facebookgrupp för att dela hennes sorgliga historia och hjälpa till att samla ihop pengar till hennes vård.

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 16.25.26

Snabbt blev gruppen 3700 medlemmar och på kort tid samlade de in mer än 160 000 kronor. Hundratals av medlemmarna i Facebookgruppen har gett Barry sitt stöd i kommentarsfältet.

Den första operationen ska enligt sajten The Dodo ha gått bra. Nu väntar fler operationer för lilla Barry.

Under tisdagsmorgonen så postade en av hjältarna som räddade Barry följande inlägg:
”Barry har precis blivit klar med första operationen och det gick bra. Duktiga fina Barry!!! Du är fantastisk…. Tack till Elaine, Amanda och Emily som har varit på sjukhuset med Barry sedan kl 6.30 denna morgon.”

Skärmavbild 2015-10-06 kl. 16.25.07

När Berry väl lämnar sjukhuset kommer hon att behöva ett hem. Men med tanke på allt stöd hon redan fått borde det inte vara något problem att hitta ett kärleksfullt hem till henne.

Ingen har gripits och det är fortfarande oklart vem som har misshandlat Barry. Men med tanke på den stora kärlek och det engagemang som folk visat för den skadade hunden är det ändå ett tecken på att världen inte är så förfärlig trots allt.

Tack ni hjältar som samlade in pengar och räddade Barrys liv.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna