Hunden hoppar i och simmar ut i havet – då upptäcker ägaren att den hittat en ny bästis

Många gånger har vi sett omaka par i djurriket. Katter blir vänner med hundar, en häst blir bästis med ett rådjur och en gris adopterar en liten kattunge. 

Men labradoren Ben skulle hitta sig en alldeles egen, unik, bästa kompis.

För när hans ägare tog med honom ner till hamnen hoppade han raka vägen ut i vattnet – och började simma mot en kompis som ingen kunnat förutspå. 

Tory Island är en liten ö som ligger nordväst om Irlands kust. Ön är känd för sitt vackra landskap – men om du någon gång åker dit måste du hålla utkik efter en labrador i hamnen.

Det är med all säkerhet då labradoren Ben du kommer se, som blivit något av en lokal kändis – och öns invånare kunde inte vara stoltare.

Bildkälla: Youtube/Franklin Sinclair

Ben har ett liv som ingen annan hund. Inte nog med att han är öns kändishund, utan varje morgon när han vaknar har han en dag fylld med äventyr framför sig. Framför allt nere i hamnen.

Labradorer är ju kända för att vara duktiga simmare, men i Bens fall handlar en simtur inte om att träna eller mysa i vattnet. För honom handlar det om att få träffa sin bästa vän.

Bildkälla: Youtube/Franklin Sinclair

Nere i hamnen har nämligen ö-borna fått bekanta sig med delfinen Dougie, som gärna spenderar tid inne i hamnen bland fiskebåtarna.

Utan att tveka hoppar Ben ner i vattnet och simmar ut mot sin delfinkompis – och tillsammans spenderar de härlig kvalitetstid tillsammans. 

Bildkälla: Youtube/Franklin Sinclair

Det här är inte en engångsföreteelse, utan Ben träffar Dougie ofta, gärna varje dag.

Vänskaper kommer verkligen i många olika former.

Bildkälla: Youtube/Franklin Sinclair

I videon nedan kan du själv se när Ben tar språng från torra land för att simma ut och träffa sin bästis. Det här är ju bara för gulligt!

Det här gjorde mig så glad. Tveka inte på att dela artikeln med dina vänner så de också får se hunden Ben och delfinen Dougies fina vänskap.