Hunden hoppar ur bilen mitt i vägen och fastnar på farligt ställe – då agerar hemlöse mannen blixtsnabbt

Att äga olika saker och prylar är en sak. 

Men det som betyder mest är trots allt att ha ett hjärta – och vara god mot sina medmänniskor. 

Och våra djur. 

Fråga bara hunden Hunter. Han räddades från döden av en hemlös man som nu hyllas för sitt hjältemod – och stora hjärta. 

Samtidigt lärde sig matte en viktig läxa – om hur man inte ska köra bil med sin fyrbente vän. 

Det var i tisdags som hunden Hunter var ute och åkte bil med sin ägare i Tacoma, Washington. Plötsligt hoppade den uppspelta vovven ut genom fönstret på bilen. 

Ägaren blev chockad – men som tur var skadade han sig inte allvarligt i fallet. Men de kunde ändå inte pusta ut. Hunden hade nämligen ramlat vid en brant klippa och fastnat i någon slags murgröna intill vägen. 

Om inte murgrönan hade funnits där hade Hunter med stor sannolikhet rullat ut på motorvägen intill – och kanske förlorat livet i den massiva trafiken. 

© Twitter

Polisen i Washington och brandkåren åkte i ilfart till platsen för att hjälpa till. De förstod att Hunter kunde ha skadat sig mycket illa efter hoppet ut från den rullande bilen – och han hade fastnat på ett ställe som bedömdes som farligt. 

– Vi försökte nå honom så fort vi kunde. Det var en mycket brant lutning på platsen, och därunder fanns betong, säger polisen Brooke Bova, till The Dodo

Om den stackars, skadade vovven hade rasat ner från klippan riskerade han alltså att åka rakt in i betongen – och kanske ut på vägen. Medan poliserna och brandmännen försökte lista ut på vilket sätt de skulle närma sig hunden tog en förbipasserande tag i det hela. 

En hemlös man, som senare berättade för polisen att han bodde under viadukten, erbjöd sig själv att klättra under betongklossarna. 

– Han sa till oss att han kände till stället och att han kunde få tag i hunden. Det är så hjärtevärmande. Han hade inte behövt göra det, säger Brooke till The Dodo. 

© Twitter

Sagt och gjort – det var precis vad den hemlöse, och anonyme mannen gjorde. Satte sitt eget välmående i andra hand – för att försöka rädda en hund han tidigare aldrig ens sett förut. 

© Twitter

Här hjälper han räddningstjänsten att lyfta ner hunden Hunter. 

© Twitter

Polisen tyckte att hunden såg lite skakad ut av händelsen, men att den samtidigt var vid gott mod. 

Den kunde återförenas med sin djupt tacksamma ägare. 

Efteråt hyllades den hemlöse mannen, som ville vara anonym, av polisen. 

– Enligt min erfarenhet undviker ofta hemlösa människor personal som jobbar inom polisen eller räddningstjänst och tar hand om sig själva i stället. Så det var verkligen hjärtevärmande att han själv kom fram till oss och erbjöd sig att göra detta. Det gör att man återfår hoppet om mänskligheten.  

Matte tog Hunter till en veterinär för att se om han var okej. Samtidigt förstod hon varför man inte bör ha fönstret alltför öppet när man är ute och kör med bilen, samtidigt som man har en hund med sig. Numer kommer hon bara ha bilfönstret lite öppet för att hon och hennes fyrbente vän ska kunna andas bättre medan de är ute och åker. 

Vad hände då med den hemlöse hjälten? Han gick helt enkelt iväg när jobbet var utfört. Eller som polisen uttryckte det: Han var helt enkelt en godhjärtad medmänniska. 

 
© Twitter

Dela gärna detta för att varna andra djurägare om riskerna med att ha bilfönstret öppet alltför mycket när ni är ute och åker bil! 

Och framför allt: För att hylla den hemlöse mannen för hans fina insats. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.