Hunden Julia räddas från gatan och går igenom en fantastisk förvandling

I USA finns det tyvärr mycket gatuhundar. Organisationen Hope For Paws gör allt de kan för att hjälpa så många hundar som möjligt, men den här räddningen är verkligen något utöver det vanliga.

Det var en kvinna i Los Angeles som såg den hemlösa hunden först. Hon tog en bild och skickade den till Hope For Paws. Organisationen insåg genast att hunden var i stort behov av hjälp och bestämde sig för att ingripa. Hon stod också ut från alla andra hundar de räddat, eftersom hon såg ut att vara en ”varghybrid”, alltså en korsning mellan hund och varg.

De skyndade sig dit för att leta efter hunden.

När de kom fram hittade de henne, ensam smutsig och mager. De gav henne namnet Julia.

01
Flickr/Eldad Hagar

Det var värre än de först trodde. Julia var svullen av infektioner, blödde från huden och var otroligt mager.

Och hon såg verkligen precis ut som en varg!

02
Flickr/Eldad Hagar

Hope for Paws lyckades stänga in henne i en inhägnad trädgård och närmade sig sedan försiktigt. Runt hennes hals satt ett gammalt rep som börjat vittra sönder.

Ett sorgligt tecken på det liv hon måste ha levt innan hon blev gatuhund.

03
Flickr/Eldad Hagar

Julia var till en början osäker på människorna som närmade sig henne. Men när de gav henne mat tog hon tacksamt emot. Trots att hon var så mager och utsvulten tog hon emot maten med stor försiktighet, noga med att inte bita i handen.

04
Flickr/Eldad Hagar

Efter 20 minuter hade Hope For Paws vunnit Julias förtroende. De kunde sätta på henne ett halsband. Hon njöt av att bli klappad. Hon var så trött och utsvulten så hon accepterade människornas kärlek omedelbart.

Julia verkade lättad.

06
Flickr/Eldad Hagar

De tog med henne i bilen. Nu skulle Julia aldrig mer behöva leva på gatan.

07
Flickr/Eldad Hagar

Hon undersöktes av en veterinär. Snart insåg man hur illa det var med den stackars tjejen. Vilken tur att de hittade henne i tid, annars hade hon nog inte överlevt på gatan!

08
Flickr/Eldad Hagar

Julia hade allvarlig skabb och inflammationer i huden. Hennes klor hade inte blivit klippta på länge, om ens någonsin, och hennes tassar var svullna. Det såg ut att göra väldigt ont att gå på de där tassarna!

10
Flickr/Eldad Hagar

Hon var i desperat behov av ett vårdande bad.

11
Flickr/Eldad Hagar

När de tvättade henne började hennes hud blöda av infektionen. När smutsen tvättades bort insåg de hur allvarliga Julias hundinfektioner var. Stackars lilla vän!

13
Flickr/Eldad Hagar

Men trots att Julia hade ont och förmodligen blev väldigt förvirrad av behandlingen så fortsatte hon visa ömhet mot sina räddare. När Lisa torkade henne vilade hon försiktigt sitt huvud mot hennes arm. Hon var glad att livet på gatan var över.

14
Flickr/Eldad Hagar

Efter badet fick hon äta sig mätt och vila på en filt. Julia var helt slut efter den långa dagen och kurade ihop sig och somnade.

15
Flickr/Eldad Hagar

Hon hade en lång väg att gå. Men Julia blev starkare för varje dag som gick. På bara några dagar kunde hon äta utan problem. Hon blev ännu mer förtjust i sina räddare, och visade dem uppskattning och tillgivenhet varje dag. 

17
Flickr/Eldad Hagar

Det visade sig senare att Julia inte alls var någon varghybrid, bara en helt vanlig hund. Hennes vackra utseende kommer från en blandning av schäfer och siberian husky. Men hennes ovårdade och toviga päls gjorde att hon såg ut lite som en varg.

Flickr/Eldad Hagar

Idag har det gått nästan ett år sedan Julia räddades, och hon ser helt annorlunda ut! På bilden nedan poserar hon med sin räddare, Eldad Hagar från Hope for Paws.

Vilken vacker hund hon är! 

Flickr/Eldad Hagar

Ingen vet vad hon varit med om. Men en sak är säker: Julia har aldrig mått bättre än hon gör idag!

Dela gärna den här historien så att fler kan läsa om Julias resa till ett bra liv.Alla hundar förtjänar ett kärleksfullt hem!

Djurbibeln står på djurens sida.