Hunden kallades aggressiv och burades in. Men när hon ser honom i ögonen händer något fantastiskt.

Att vara pitbull kommer med en del fördomar. Hundrasen ses ofta som aggressiv, att den kommer med problem och att den absolut inte passar in i barnfamiljer. Men filmen nedan bevisar motsatsen.

För någon anledning har rasen pitbull märkts för att vara ett blodtörstande monster, när problemet egentligen ligger någon helt annanstans – hos människan som uppfostrar dem.

När vi läser om hundattacker som ägt rum är det ofta som en pitbull är inblandad. Inte för att hunden är född som en aggressiv problemhund, utan för att den ofta är uppfostrad och uppväxt under fruktansvärda förhållanden.

Maria Sanchez ville slå hål på alla fördomar som finns kring världens alla pitbull-hundar. Och när hon träffar den nervösa hannen i klippet nedan, får vi se genom hans snälla ögon och viftade svans att det inte alls är en hund fylld med aggressioner.

Se hur ett möte mellan denna valp och Maria Sanchez, som till en början är avvaktande, utvecklas till något som gör att man blir alldeles varmt i hjärtat när hennes hand möter hans nos och förtroende uppstår.

Valpen i klippet blev adopterad av en familj som som är väldigt glada att denna ”aggressiva” hund blivit en del av deras hem.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna