Hunden kastar sig ut ur helikoptern och ner i iskallt vatten – anledningen får hjärtat att stanna

Hundars starka överlevnadsinstinkt gäller inte bara dem själva. Deras styrka och lojalitet mot människan har flera gånger visat sig vara avgörande, och i vissa fall en fråga om liv och död.  

I den här videon kan vi se ett exempel på det, när en Newfoundland hund kastar sig ut från en helikopter i iskalla vågor, för att göra något som får mitt hjärta att smälta. 

Vissa hundar har en styrka och en instinkt som inte kan jämföras med människans. Därför är de snabbt där när någon far illa, då de känner ett starkt behov av att rycka in.

Många hundar tycker om att simma och agerar både starkare och snabbare i vattnet än en människa kan, därför utbildar The Italian School of Water Rescue Dogs hundar till att livrädda människor i vattnet. 

Enligt skolans tränare kan en hund dra upp till 30 livbåtar, 2 000 meter. Och en Newfoundland hund kan dra 12-15 människor i säkerhet. 
– Att använda hundar i räddningsoperationer ger oss de där extra hästkrafterna att nå någon i nöd utan att trötta ut oss själva, säger Paulo Bozzo, hundtränare på skolan. 

Facebook/UNITY

Skolan utbildar Newfoundlandhundar, som är duktiga simmare och har tjock päls. I den här videon kan vi se hur skötarna har svårt att hålla kvar hunden i helikoptern för att den ivirgt vill rädda personen i vattnet. 

Gång på gång blir jag förvånad över hur fantastiska hundar är. Dela gärna om du också är tacksam att hundar finns.