Hunden Kisa höll på att drunkna – då kastade sig Erik i vattnet för att rädda henne

Margareta Godin Bagge, 59, skulle ta emot matkassar från Mathem på en brygga ute i Stockholms skärgård. Det var blött och regnigt och hon hade med sig fyra hundar på bryggan. Då hände det som inte får hända: En av hundarna halkade i vattnet.

Hunden Kisa kunde inte simma och kämpade panikslaget för att hålla nosen över ytan. 

Erik Gustafsson som arbetar på båten som levererade maten tvekade inte en sekund – han kastade sig i vattnet för att rädda hunden.

Det var förra fredagen som Margareta befann sig på en brygga i skärgården för att ta emot en leverans från Mathem. Hon bor på en ö under somrarna och det är långt till närmasta affär, så hon brukar beställa mat som kommer dit med båt.

Hon hade sällskap av många hundar. Dels sin egna labrador, men även grannens tre hundar hade följt med till bryggan. De var alla uppspelta och glada över matleveransen.

© Facebook/Margareta Godin Bagge

Margareta lyfte över de fem matkassarna till bryggan – sen hörde hon ett plums. Den äldsta hunden Kisa hade ramlat i vattnet. Hon insåg att hunen inte kunde simma.

– Bara nosen stack upp ur vattnet. Jag fick fullkomlig panik och tänkte: ”Nu dör hon!”, berättar Margareta för Expressen.

20-åriga Erik Gustafsson från Norrtälje jobbar på båten, och han såg också vad som hände. 

– När jag klev av båten ramlade den ena hunden i vattnet. Vi försökte ropa på henne, men hon orkade inte hålla sig över vattenytan, berättar han.

Utan att tveka drog han av sig sin overall och sina kängor. Sen hoppade han i och vattnet drog upp Kisa. Han räddade hennes liv.

© Facebook/Margareta Godin Bagge

Margareta är otroligt tacksam över Eriks insats, och har skrivit ett inlägg på Mathems facebooksida för att hylla honom. Hon berättar också att Kisa mår bra och är piggare än någonsin efter den dramatiska händelsen.

– Jag tror att hon fick en endorfinkick. Hennes ägare är jätteglada över hur bra allt gick, berättar hon för Expressen.

Vilken underbar insats av Erik! 

Djurbibeln står på djurens sida.