Hunden låg utslagen i heta husbilen, för att rädda den tvingades polisen att krossa rutan.

Dem här sommaren har det rapporterats om flera händelser där djur lämnats i varma bilar och polisen blivit tvingade att krossa rutan för att rädda djurets liv. Det har gått så långt att ICA Maxi i Kristianstad satte upp en skylt om att inte lämna hunden i bilen. Och på Johannisberg flygfält satt en skylt som sa att om en hund lämnas i en bil så krossas bilrutan för att rädda hunden. Det är också något som polisen uppmanat till om det är ett nödfall. Men trots all information så har det nu hänt – igen. Under gårdagen rapporterade Nyheter24 att polisen i Mellbystrand, Hökafälten, tvingades krossa en glasuta för att rädda en döende hund.

Det var på söndagen som polisen i Mellbystrand, Hökafälten, fick in en anmälan om att en hund låg utslagen vid vindrutan i en husbil.
– I och med att hunden var så illa däran bedömdes det vara ett nödläge med risk om hundens liv. Då tog poliserna på plats beslut om att krossa en ruta, berättar vakthavande befäl Dan Lewstam i Halmstad för SVT Nyheter Halland.

Den här ägaren hade försökt få in tillräckligt med luft i husbilen genom att öppna små fönster och en taklucka, men det räckte inte eftersom det blev så varmt i bilen.

Bilrutan krossades och hundens liv kunde räddas. Ägaren har nu anmälts för djurplågeri.

Så här varmt blir det i en bil när gradantalet utomhus är högt och solen ligger på:

bil-600x231

Det är så hemskt att höra om de här händelserna om och om igen. Det handlar inte bara om hundar och djur, det handlar också om barnen som är extra känsliga för värmen.

Dela gärna vidare dig av det här så att vi tillsammans kan se till att ingen behöver dö av överhettning den här sommaren!

Bilden är inte från den aktuella händelsen.

Bildkälla: Mostphotos.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna