Hunden lämnas på soptippen med bruten rygg – förvandlingen är chockerande

Det var många som ville att Nancy skulle avlivas när hon hittades på en soptipp med bruten rygg. Någon hjärtlös människa hade lämnat henne där i väntan på en säker död.

Nancy som kravlade sig fram på soptippen över krossat glas och vass metall upptäcktes av en förbipasserande hjälte som genast ringde efter hjälp. Hjälporganisationen som specialiserat sig på extremt svåra fall var snabbt på plats för att hjälpa Nancy.

Ingen kunde förstå hur Nancy överlevt, hon var helt förlamad i bakbenen och var ett av de svåraste fallen de sett när hon kom in till veterinären, ingen trodde att Nancy någonsin skulle gå igen.

Nancy led dessutom av leishmanios, en sjukdom som är vanlig i sydeuropeiska länder, en smitta som överförs från strandmyggor och kan ge symptom som avmagring, ont i leder och livshotande blödningar.

När den första videon på Nancy publicerades skrev många och tyckte att det var inhumant att försöka rädda henne eftersom hon var så illa däran och tyckte att det var bättre om hon avlivades. Men Nancy var en kämpe och jag är glad att dom inte gav upp hoppet om henne. När jag ser slutet av filmen blir jag varm i kroppen.

Nancy rehabiliterades i Spanien och har med mycket hjälp från sin fosterfamilj äntligen lärt sig att gå utan hjälpmedel.

Här kan du se en film på Nancy’s återhämtning. Jag vill varna för starka bilder från Nancys operation, hoppa fram till 2.50 om du vill slippa se dom starka bilderna.

Vilka fina människor som verkligen gör allt för att hjälpa utsatta djur.  Dela gärna om du också tycker att dom förtjänar att hyllas!

Djurbibeln står på djurens sida.