Hunden med plast i magen räddas av främlingarna på gatan.

Cameron Trammell och hans flickvän tänkte ge sig ut och uträtta ärenden förra söndagen, när något plötsligt fångade deras uppmärksamhet. De stod ute på balkongen när de plötsligt såg en liten hund nedanför.

Först tänkte de inte så mycket på det. Ägaren fanns förmodligen i närheten trodde de. Men efter en stund insåg de att hunden var ensam, och dessutom i stor fara.

”Hon sneglade upp på mig och då insåg jag att jag var tvungen att gå ner och titta till henne” skriver Cameron på bilddelningssidan Imgur.

Paret gick ned och hälsade på hunden utanför huset. De förstod genast att hon behövde deras hjälp. Hon hade visserligen ett halsband på sig, men ingen information om var hennes ägare fanns. Hunden var mager och hennes päls var täckt med loppor.

De lyfte försiktigt upp henne i en tvättkorg och bar upp den till lägenheten.

Cameron skyndade sig sedan till djuraffären för att köpa ett lusschampo och gav hunden ett välbehövligt bad. De passade även på att döpa henne till ”Little One”.

De var tvunga att bada henne två gånger för att få bort alla loppor. 

”Mängden loppor var helt overkligt. Varje gång vi trodde att vi fått bort alla så stack en ny upp sitt fula huvud” skriver Cameron.

Little One var svag och förmodligen jättehungrig. Trots det rörde hon knappt kalkonbitarna eller vattnet som Cameron gav henne. 

Hunden var rädd, och hade ännnu inte bestämt sig för om hon kunde lita på människorna eller inte.

De gav henne en tillfällig säng i en låda där hon kunde vila. Men det dröjde inte länge innan de bestämde sig för att åka till djuraffären och köpa en riktig hundsäng, leksaker och hundgodis. De ville att Little One skulle känna sig hemma.

Deras ansträngningar lyckades. Little One litade på sina nya människor, och kröp upp bredvid dem i soffan för att vila. Det var då de såg hur mager hon var. Varför ville hon inte äta när hon var så mager? Hon borde ha varit hungrigare. Dessutom hade hon kräkts upp den lilla mat som hon fick i sig.

De bestämde sig för att ta henne till veterinären.

Tyvärr var det värre ställt med Little One än de först trodde. Veterinärens undersökning visade att hon var väldigt sjuk. På röntgenbilderna kunde de se flera plastföremål som fastnat i hennes mage. Hon hade varit så hungrig så hon ätit plast och andra sopor. Nu hade plasten blockerat hennes mage och gjorde så att hon inte kunde äta längre.

Det enda som kunde rädda Little Ones liv nu var en operation – som skulle kosta ungefär 40 000 kronor.

Men inte ens operationen var en garanti för att Little One skulle överleva.

Det var ett svårt beslut. 40 000 kronor är mycket pengar att lägga på en hund som man hittat på gatan, och det var ju inte ens säkert att hon skulle överleva. 

Men efter att ha funderat en stund insåg de att det bara fanns en sak att göra. 

”Vi gör det! Hon förtjänar en chans. Operationen är verkligen inte inom vår budget, men det finns inte en chans att vi låter dem avliva henne. En så fin hund som hon är värd mer än så.Vi hade inte planerat att äga en hund, speciellt inte lägga tusentals kronor bara på en möjlighet att äga en hund. Men vi måste försöka.” skriver Cameron.

Operationen lyckades. Little One lämnade djursjukhuset med en stort ärr på magen, fortfarande jättemager, men på bättringsvägen. 

Räkningen blev dyr, men Little Ones nya ägare vet att det är värt det.

Men historien slutar inte där!

Efter att ha postat hela historien om Little One på Imgur så har flera människor hört av sig och velat hjälpa dem ekonomiskt. Cameron skapade en Gofundme-sida och han har redan samlat in mer än hälften av pengarna som operationen kostade. I en uppdatering på sidan berättar han hur glad han är, och säger också att eventuellt överskott kommer skänkas till kliniken som räddade Little Ones liv.

Little One är tillbaka hemma hos sin nya familj nu. Hon är väl kanske inte jättenöjd med att behöva ha en strut runt huvudet, men hon mår betydligt bättre än innan! 

Och det bästa av allt? Hon har börjat äta igen!

Lycka till i ditt nya hem nu Little One!

Blev du också berörd av den här fina historien? Dela den gärna till dina vänner!

Bildkälla: Imgur

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.