Hunden misshandlades svårt med ett bälte. Då förändrade polisernas ingripande hundens liv för alltid.

Plötsligt fick poliskonstaplarna Neil Pesta och Brian Kellums ett dramatiskt anrop om en misshandel. Men det var inte en människa som var offer för den otäcka misshandeln – det var en hund.

Enligt vittnen som kontaktade polisen i Cleveland hade en man slagit en pitbull med ett läderbälte upprepade gånger, samt slagit hunden i ansiktet med en tegelsten. Mannen hade även försökt strypa hunden. Vittnen hade till sist lyckats övertala mannen att ge ifrån sig hunden innan poliserna kom till platsen.

Hunden, som bara var ett år gammal, var blåslagen och traumatiserad. Men när poliserna anlände till platsen hände någonting. Det var som att den förstod att räddningen var nära. Så när poliserna öppnade bildörren skuttade hunden direkt in i framsätet och log med hela ansiktet.

Bildkälla

hund1

Och mycket riktigt skulle livet nu komma att vända för den blåslagna hunden. Efter att ha fått den medicinska vård han behövde, bestämde sig en av polisernas kollegor för att adoptera hunden som han döpte till Harvard.

Bildkälla

hund3

Tanken var att Harvard skulle bo hos polisen till det att man kunde hitta ett nytt hem till honom. Men polismannen blev så förtjust i Harvard att han bestämde sig för att adoptera honom permanent.

Bildkälla

hund2

Idag lever Harvard ett lyckligt och kärleksfullt liv tillsammans med sin husse. Han älskar att bli kliad på magen och är världens lugnaste lilla hund. Mannen som utsatte honom för misshandeln greps senare och åtalades för sina brott.

Bildkälla

hund4

Jag är så tacksam för polisernas insats som först räddade hunden och sedan adopterade honom. Att någon kan utsätta ett försvarslöst djur för en sådan hemsk misshandel är verkligen avskyvärt. Nu hoppas jag att Harvard får ett långt och lyckligt liv tillsammans med sin nya husse. Det har han verkligen förtjänat!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna